GMC Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
52 resultaten

Tweedehands GMC

GMC is onderdeel van het welbekende GM-concern, van General Motors. Binnen dit concern zijn diverse takken actief en één hiervan is GMC. De pick-up trucks, de MPV’s, de SUV’s en de vrachtwagens vallen allemaal onder de verantwoording van GMC. General Motors is verantwoordelijk voor het ontwerpen en produceren van de meest uiteenlopende voertuigen. Door de jaren heen zijn er heel wat merken voorbij gekomen die voor lange of kortere tijd onder de vleugels van dit enorme concern vielen. Zo zijn er tijden geweest waarin er maar liefst drie merken tegelijk onder leiding van General Motors Company stonden.

GMC is een uniek merk van General Motors


General Motors bestaat al bijzonder lang en er werden eindeloos veel voertuigen door hen op de markt gezet, zowel onder de volledige leiding van General Motors als door middel van samenwerkingsverbanden. Hierbij valt onder meer te denken aan modellen van het merk Hummer en diverse indrukwekkende klassiekers, waaronder bijvoorbeeld ook de tweedehands Chevrolet Blazer. Uiteindelijk besloot General Motors om een heel eigen merk op de markt te gaan zetten en zich met dit merk te gaan richten op grotere en robuuste voertuigen. Dit merk werd GMC, ofwel General Motors Company.

Al meer dan een eeuw oud

GMC is inmiddels de honderd jarige leeftijd al voorbij. Het merk werd opgericht aan het begin van de 20ste eeuw en een halve eeuw na de oprichting werd er druk gewerkt aan het realiseren van een complete collectie voertuigen onder de naam GMC. In de jaren dertig werd er een start gemaakt met de productie van de zogenaamde GMC Suburban. Dit was een model dat veel weg had van een sedan, maar waarbinnen de focus vooral lag op het realiseren van een zee aan ruimte. Deze tweedehands GMC Suburban wordt gezien als de voorloper van alle modellen die hierna volgden, waarbij ook de focus op ruimte lag. Vanaf de jaren zestig werden er onder meer terreinwagens, MPV’s en pick-up trucks gemaakt onder deze merknaam.

Bekende modellen door de jaren heen

Door de jaren heen heeft GMC al tal van bekende modellen op de markt gezet die grote successen hebben behaald voor het merk. Onder deze bekende modellen vinden we bijvoorbeeld de tweedehands GMC Envoy, de gebruikte GMC Jimmy en de GMC Terrain occasions vanaf 2009. In het jaar 2006 werd er voor het eerst ook een crossover model aan de collectie toegevoegd. Dit is de tweedehands GMC Acadia.

Alle GMC modellen

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.