NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Audi S 6 Occasions

38 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Kijk ook eens naar 827 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Audi S6

Zoals de Audi S5 de sportieve uitvoering is van de Audi A5 is de Audi S6 de sportieve uitvoering van de Audi A6. De S is dan ook in gebruik genomen door Audi om aan te geven dat het om een sportversie gaat. De Audi S6 is een prestatiegerichte uitvoering die in meerdere modellen op de markt is verschenen. Hierdoor zijn er uiteraard ook Audi S6 occasions uit tal van bouwjaren te vinden bij GasPedaal.nl. Onder de Audi S6 occasions vind je diverse uitvoeringen, zoals de 4-traps automaat, de 5-versnellingsbak en de 6-versnellingsbak. Alle uitvoeringen zijn benzinemodellen.

De verschillende modellen en bouwjaren

De Audi S6 C4 werd drie jaar lang geproduceerd, van 1994 tot 1997. Vervolgens kwam de Audi S6 C5 bleef iets langer in productie. Deze werd voor het eerst gemaakt in het jaar 1999 en voor het laatst in 2003. Hierop kwam de Audi S6 C6, welke nog langer in productie bleef. Deze verscheen voor het eerst op de markt in 2006 en het laatste model van deze uitvoering kwam op de markt in 2012. Tot slot is er de Audi S6 C7, de directe opvolger van de Audi S6 C6. De productie startte in 2012 en loopt anno 2016 nog steeds. Door de jaren heen zijn de modellen natuurlijk steeds moderner geworden. Zeker de laatste twee modellen hebben echt de uitstraling van nu. In 1996 verscheen ook de speciale editie, de Audi S6 Plus. Deze is vorozien van een 4,2 l V8 motor, welke gelijk is aan de motor van de Audi S8 D2.

De limousine en de stationwagen

De Audi S6 occasions zijn te verkrijgen in twee sportuitvoeringen, namelijk de stationwagen (Avant) en de limousine. De tweedehands Audi S6 biedt je een prestatievermogen van 340 pk dankzij de V8 motor (4,2 l). Deze Audi heeft 5,7 seconden nodig om van 0 naar 100 km/u te gaan. De Audi S6 occasions zijn standaard uitgevoerd met een permanente Quattro 4WD aandrijving.

Unieke accenten in de uitstraling

Iedere Audi S6 occasion is natuurlijk uniek. Door de jaren heen is het model voortdurend veranderd, maar de Audi S6 is wel altijd heel herkenbaar gebleven. De Audi S6 is voorzien van gietaluminium wielen van 17 inch, welke zijn uitgevoerd in een Avus ontwerp. De buitenspiegels hebben een carrosserie van aluminium, de twee sportieve uitlaatpijpen zijn van RVS gemaakt. De Audi S6 occasions hebben comfortabele sportstoelen en een sportstuurwiel van leder. De laatste twee modellen hebben een aanzienlijk luxer interieur dan de eerdere twee uitvoeringen.