NL aanbod

EU aanbod

Audi Occasions

0 occasions gevonden

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Audi S2

De Audi S2 is een middenklasse Audi die aanvankelijk op de markt werd gezet als de sportieve uitvoering van de geliefde Audi Coupé. Later werden er ook Audi S2 modellen gemaakt die de basis van de oudere Audi 80 hadden. Zowel de Audi 80 als de nieuwere Audi RS2 zijn verwant aan de Audi S2, waarvan de Audi S4 de directe opvolger is. Uiteindelijk werden er drie varianten van de Audi S2 uitgebracht, namelijk de tweedeurs coupé, de vierdeurs sedan en de vijfdeurs stationwagen. De Audi S2 heeft ruimte om vijf volwassen personen te vervoeren.

De eerste Audi S2

In 1990 verscheen de eerste Audi S2. Wanneer je kiest voor een Audi S2 occasion uit een bouwjaar tussen de 1990 en 1993, dan heeft het model een 2,2 l vijfcilinder motor (20-kleps). Daarnaast is deze voorzien van de Quattro 4w aandrijving. In deze jaren was er uitsluitend nog de Audi coupé, welke geïnspireerd was op de Audi coupé B3. Tot 1993 had deze Audi S2 een vermogen van 220 pk. Na deze tijd werd deze uitvoering uitgerust met 10 pk extra. De Audi S2 occasions met een bouwjaar voor 1993 hadden een 5-versnellingsbak. De tweedehands Audi S2 auto?s van na dit jaar zijn uitgerust met een 6-versnellingsbak.

Veranderingen na 1993

Audi timmerde flink aan de weg na 1993, waardoor er meerdere veranderingen plaatsvonden. Zo kwam in dit jaar voor het eerst de Audi S2 Avant stationwagen op de markt, gevolgd door de sedan. Hiervan werden er slechts een ruime driehonderd gemaakt. Beide modellen vonden de basis in het zogenaamde B4 platform van de oudere Audi 80. Deze Audi S2 is voorzien van een vijfcilinder turbomotor die vergelijkbaar is met die van de Audi S2 coupé. Als je kiest voor een Audi S2 occasion in het model Avant Sprint, dan heb je een topsnelheid van 242 km/u. De tweedehands Audi S2 sedan heeft een iets hogere topsnelheid, namelijk 246 km/u.

Het verdwijnen van de S2 modellen

In 1995 werden de Audi 80 modellen vervangen door de nieuwere Audi A4 modellen. Hiermee zijn ook de Audi S2 modellen verdwenen. In de Audi A4 serie zijn nieuwe sportieve uitvoeringen te vinden, waaronder de Audi S4, welke vaak wordt gezien als de Audi S2 opvolger. Als je interesse hebt in een tweedehands Audi S2, dan heb je voldoende keuze aan modellen. De jongste die je kan vinden komt uit het bouwjaar 1995, waarna de Audi S2 niet meer is gemaakt.