NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Audi S 1 Occasions

7 occasions gevonden

Kijk ook eens naar 3 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Audi S1

Heel veel Audi S1 occasions zijn er nog niet, want het eerste model kwam pas in 2014 op de markt. We hebben het dan ook echt over een nieuwe telg van Audi. De autofabrikant gaf al eerder een auto uit met de naam S1, echter, dit ging om de Audi Sport Quattro S1. De twee modellen mogen dan ook niet met elkaar worden verward, want de Sport Quattro S1 is al ruim dertig jaar oud. Deze nieuwe Audi S1 is alles behalve vergelijkbaar met de rally auto die in het jaar 1983 werd uitgebracht. De Audi S1 behoort tot de A1 reeks van Audi en kan gezien worden als de snellere variant van de Audi A1.

De Audi S1 en de Audi A1

Eigenlijk zijn er niet heel veel verschillen op te merken tussen de Audi S1 en de Audi A1. Als je snel kijkt zie je amper het verschil, maar die zijn er natuurlijk wel. Als je op GasPedaal.nl de Audi S1 occasions vergelijkt met de Audi A1 occasions, dan zie je dat de vormgeving van zowel de koplampen als de bumpers anders is. Maar de nieuwere A1 en S1 modellen lijken qua vormgeving op deze twee vlakken toch steeds dichter bij elkaar te komen.

Overeenkomsten met Volkswagen

Bij veel modellen van Audi en Volkswagen zijn er overeenkomsten te vinden. Zo was de vroegere Audi 50 technisch zelfs volledig gelijk aan de Volkswagen Polo. De Audi S1 occasions hebben een motor die qua basis overeenkomt met die van de Volkswagen Golf GTI. Echter, het vermogen van de motor van de Audi S1 ligt echter een stuk hoger. Ook is de motor vergelijkbaar met die van de Audi A3. Wanneer je kiest voor een Audi S1 occasion, dan moet je er wel rekening mee houden dat deze niet zo goed voor het milieu is. Om een idee te geven: de Audi S1 rijdt gemiddeld slechts 1 op 7 en heeft een totale CO2-uitstoot van 162g/km. Een tweedehands Audi S1 komt dan ook met een minder goed energielabel, namelijk met kwalificatie F.

Exclusief geel

Geel is niet echt een kleur die je snel zou verwachten bij Audi, maar de Audi S1 is er zeker in deze kleur. Het gaat om een exclusieve uitvoering, welke niet alleen voorzien is van een gele kleur, maar ook spiegelbehuizingen en een grille in mat aluminium. Daarnaast heeft dit specifieke Audi S1 model een opvallende achterspoiler en in totaal maar liefst vier uitlaten. Als occasion zal dit model natuurlijk behoorlijk uniek zijn. De topsnelheid van een tweedehands Audi S1 ligt op 250 km/u en de 100 km/u wordt vanuit stilstand bereikt in 5,8 seconden.