NL aanbod

EU aanbod

Audi Occasions

0 occasions gevonden

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Audi 50

De Audi 50 mag toch wel tot het echte gevoel van nostalgie gerekend worden. Deze auto werd in september 1974 voor het eerst op de markt gebracht en het laatste nieuwe exemplaar reed een kleine vier jaar later de fabriek uit. In totaal zijn er vier hatchback modellen van de Audi 50 uitgebracht, namelijk de 0.9 L, 1.1 LS, 1.1 GL en tot slot de 1.3 GLS. De directe concurrenten van de Audi 50 waren de Renault 5, de Autobianchi A112, de Volkswagen Polo, de Datsun, Cherry, Toyota 1000 en de Fiat 127. De Volkswagen Polo is technisch exact gelijk aan de Audi 50.

De eerste compacte Audi op de markt

Door de jaren heen zijn er natuurlijk al meer compacte modellen van Audi op de markt verschenen, maar de Audi 50 was hier toch echt de allereerste van. De designers werden aan het werk gezet om een kleinere versie te maken van de NSU modellen, waarbij de motor zich voorin moest bevinden in plaats van achterin, en waarbij er gebruik moest worden gemaakt van voorwielaandrijving. Binnen 21 maanden rolde de Audi 50 de fabriek uit, en deze voldeed perfect aan de gestelde eisen. Dat het goede modellen waren, dat blijkt toch wel uit het feit dat er nog steeds Audi 50 occasions te koop zijn hier bij GasPedaal.nl.

De Audi 50 en de VW Polo

Ruim een half jaar na het verschijnen van de Audi 50 volgde de Volkswagen Polo, welke bedoeld was als goedkopere variant op de Audi 50. Zo was het interieur wat minder aantrekkelijk. Audi besloot vervolgens om zich toch weer te gaan richten op de grote en luxe modellen, waarop het model van de Audi 50 alleen nog op de markt werd gebracht met de naam Volkswagen Polo. De laatste echte Audi 50 werd in juli 1978 gemaakt. Pas in het jaar 2000 besloot Audi toch weer een gokje te wagen met een compact model. Dit was de Audi A2.

De Audi 50 tweedehands kopen

Als je interesse hebt in een Audi 50 occasion, dan zit je bij GasPedaal.nl natuurlijk goed. Je vindt bij ons diverse tweedehands Audi 50 modellen. Het hebben van een Audi 50 is echt een unicum, vooral omdat er nog maar zo weinig van zijn. Er werden er in totaal 180.828 gemaakt, maar hier zijn er nog slechts een paar honderd van over. Als je een tweedehands Audi 50 wilt kopen, besteed dan vooral aandacht aan roestvorming. De Audi 50 occasions staan bekend om de bijzonder hoge roestgevoeligheid.