Ssangyong Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
179 resultaten

Tweedehands Ssangyong

Ssangyong is een Zuid-Koreaans automerk dat zich voornamelijk richt op het maken van SUV’s en offroad wagens. Het merk is zo’n 25 jaar geleden de samenwerking aangegaan met Daimler uit Duitsland. Hierdoor zag Ssangyong meer kansen op de Europese markt, want deze markt kon eigenlijk nog helemaal niet worden aangehaald. Dit was ook erg jammer, want voor de voertuigen van het merk werd direct gebruik gemaakt van de technologie van Mercedes, dus aan de kwaliteit schortte het zeker niet.

Grootste plannen van Ssangyong

Ssangyong had de grootste plannen op tafel liggen als het gaat om voertuigen, om nieuwe modellen en om de successen op de Europese markt. Helaas kreeg de onderneming in de jaren negentig van de vorige eeuw al te maken met de crisis in Azie, zoals deze crisis ook iets later Europa bereikte. Hierdoor werden alle dromen van het merk verscheurd en moest het bedrijf in 1997 uiteindelijk besluiten om de zaak te verkopen. Het was Daewoo die uiteindelijk het bedrijf in handen kreeg, en niet zonder reden.

De overname door Daewoo

Daewoo besloot Ssangyong over te nemen, omdat dit merk zelf nog helemaal geen SUV’s in het assortiment had. Daewoo zag dan ook kansen op de markt met de overname van het merk en het assortiment SUV’s. De tweedehands Ssangyong Musso is te vinden in het assortiment van Gaspedaal.nl, maar ook voor een gebruikte Daewoo Musso kan je in het aanbod terecht. Hieraan is dan ook goed te zien dat het eigenlijk om dezelfde auto gaat, maar het ene voertuig is van voor de overname en het andere is van daarna. De tweedehands Ssangyong Musso is te vinden tot bouwjaar 2005.

Nieuwere modellen van Ssangyong

De naam Ssangyong is toch niet helemaal verdwenen. Inmiddels is Daewoo als merknaam wel van de Europese markt afgehaald, maar er zijn nog steeds wel nieuwere tweedehands Ssangyong modellen te vinden in het aanbod. Denk bijvoorbeeld aan de tweedehands Ssangyong Rexton, welke in 2006 nog een flinke facelift kreeg. Daarnaast is er ook de gebruikte Ssangyong Rodius. Deze kwam in 2004 naar Europa en wijkt wat af van de rest van het assortiment van het Zuid-Koreaanse merk. Dit is namelijk geen SUV, maar een MPV. Daarnaast is ook het design heel apart. Zeker de achterruit doet bijzonder aan en is dan ook dé reden dat je deze auto altijd direct herkent wanneer je deze op de weg tegenkomt. Tot slot zou je ook eens een kijkje kunnen nemen bij de tweedehands .

Alle Ssangyong modellen

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.