NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Mercedes Benz S Klasse Occasions

638 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

300.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 742 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De perfectie van Mercedes-Benz S-klasse occasions

De S in de naam van Mercedes-Benz S-klasse occasions staat voor ?Sonder?. Daar geeft de Duitse autobouwer mee aan dat dit de speciale klasse is. En terecht. Het is al jarenlang de bestverkopende limousine van de wereld. Ga erin zitten en je merkt het direct aan het verfijnde interieur dat is gemaakt van materialen met de beste kwaliteit. En ga erin rijden en je merkt dat deze Mercedes-Benz het summum is op het gebied van comfort, prestaties en veiligheid. Dat rijden hoef je overigens niet zelf te doen, want deze wagen is verkrijgbaar in een extra lange versie die zo is gemaakt dat de eigenaar zich erin kan laten rijden.

Mercedes-Benz S-klasse occasions bestaan min of meer sinds 1951. De S komt nog niet voor in het type aanduiding van de Mercedes 220, maar zijn drie jaar jongere opvolger heet wèl de Mercedes 220 S. Modellen vanaf 1998 hebben de S vooraan in hun modelnaam staan. De meest recente en elfde generatie rijdt sinds 2020 op de Nederlandse wegen. Het is wederom een auto die technisch zijn tijd ver vooruit is, onder andere met state-of-the-art veiligheidssystemen.

Een tweedehands Mercedes-Benz S-klasse kopen

Het kan alle kanten opgaan als je een tweedehands Mercedes Benz S-klasse gaat kopen. Deze auto bestaat al zo lang en kent zoveel uitvoeringen dat alles mogelijk is binnen dit model; van een oude klassieke cabriolet tot een redelijk nieuwe coupé die in net iets meer dan vier seconden van 0 naar 100 kilometer per uur kan optrekken. Het grootste deel van het aanbod bestaat echter uit sedans. De cabriolets en de coupés vormen een kleine minderheid. Datzelfde geldt ook voor het aantal Mercedes-Benz S-klasse occasions met handgeschakelde versnellingen dat je kan kopen. De meesten daarvan zijn oudere typen.

De veelzijdigheid van de S-Klasse blijkt ook uit de verschillende aandrijfmogelijkheden waar je uit kan kiezen. Benzinemotoren vormen weliswaar het grootste deel van het aanbod, maar diesel, LPG en hybride zijn toch ook nog redelijk goed verkrijgbaar. Een hybride tweedehands Mercedes S-klasse rijdt overigens niet per definitie zuinig. Een S 400 Hybrid uit 2009 komt bijvoorbeeld met één liter benzine niet verder dan 12,7 kilometer.

De prijs van een Mercedes-Benz S-klasse occasion

Zoveel verschillen als je ziet in de modellen en de bouwjaren, zoveel verschillen tref je ook aan in de prijs van een Mercedes-Benz S-kLasse. Het verschil tussen de hoogste en de laagste prijs is groot genoeg om een heel mooi appartement in een Franse badplaats van te kunnen kopen. De achterliggende reden is de snelheid waarmee deze auto?s hun waarde verliezen. Dat kan in de eerste jaren oplopen tot veel meer dan honderd euro per dag. Wat dat betreft koop je met een nieuwe S-klasse een prachtige auto, maar ga je tegelijkertijd een waardeloze belegging aan. Datzelfde geldt overigens voor concurrenten als de BMW 7-serie en Audi A8.

Is het dan verstandig om een wat oudere Mercedes-Benz S-klasse occasion met een lage prijs te kopen? Ja en nee. Ja, omdat de afschrijving (deels) door vorige eigenaren is betaald en je op die manier voor een spotprijs in één van de meest bijzondere auto?s rijdt die je je maar kan bedenken. Nee, omdat het onderhoud van een S-klasse veel geld kost, vooral als er reparaties en onderhoud moeten worden verricht.