NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Mercedes Benz GLA Klasse Occasions

592 occasions gevonden

Een Mercedes-Benz GLA-klasse occasion is een compacte SUV van het Duitse merk en wordt sinds 2013 gemaakt. De GLA is het kleine broertje van de GL-klasse en nauw verwant aan de Mercedes-Benz A-klasse. Het is een uitstekende gezinsauto die plaats biedt aan minstens vier personen en de nodige bagage. Een Mercedes-Benz GLA-klasse occasion is te vinden als benzine- of dieselmodel, maar ook met hybride aandrijving, zoals te zien is in ons aanbod.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

290.000 auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 2.499 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Bouwjaren Mercedes-Benz GLA-klasse

Mercedes-Benz mag dan voor veel mensen nog altijd het merk zijn van de statige, zakelijke sedans, de Duitse fabrikant heeft al jaren veel meer in zijn mars. Met de GLA begeeft het merk zich sinds 2013 op de markt van de compacte SUV’s, waar het concurrentie biedt aan bijvoorbeeld de BMW X1 en de Audi Q3. In 2020 werd de tweede generatie van de Mercedes-Benz GLA-klasse occasion gepresenteerd; het model kreeg een facelift en onder andere een hybride aandrijving in het assortiment.

Diverse uitvoeringen Mercedes-Benz GLA-klasse


Mercedes-Benz GLA-klasse occasions komen in verschillende uitvoeringen en met verschillende motoren. De inhoud van deze motoren varieert van 1.8 tot een hele dikke 4.5 liter viercilinder. Laatstgenoemde variant is het absolute vlaggenschip: de AMG GLA 45 is een brute versie van de GLA, met 421 pk en een behoorlijk agressieve styling. De hybride GLA, sinds 2020 op de markt, biedt 260 pk. Qua interieur is de GLA keurig verzorgd, zoals het een Mercedes-Benz betaamt, en het model is te vinden met voor- en vierwielaandrijving.

Tweedehands Mercedes-Benz GLA-klasse is onderscheidend


Wie zoekt naar een tweedehands Mercedes-Benz GLA-klasse, zoekt naar een bijzonder degelijke en goed gebouwde SUV. Hoewel de markt voor compacte SUV’s vrij groot is, onderscheidt een Mercedes-Benz GLA-klasse occasion zich duidelijk van vergelijkbare modellen door zijn uitstekende bouwkwaliteit en soepele motoren. Een compacte SUV van bijvoorbeeld Renault of Opel legt het duidelijk af als het gaat om het gevoel van luxe en comfort. Dit verklaart ook het prijskaartje, dat in de regel een tandje hoger ligt dan compacte SUV’s die wat minder kwaliteit ademen.

Prijs Mercedes-Benz GLA-klasse


Want de prijs van een Mercedes-Benz GLA-klasse occasion is aan de hoge kant, zeker als je een wat exclusiever model zoekt. Een Mercedes-Benz bevindt zich simpelweg in een hoger segment in de markt en gaat dus ook de concurrentie aan met merken als Audi en BMW – beide fabrikanten wier occasions vaak wat duurder zijn. In verhouding tot die concurrenten houdt de Mercedes-Benz zich overigens uitstekend, wat zijn relatief hoge prijs direct rechtvaardigt. Verreweg de duurste variant van de GLA is natuurlijk de AMG, die dankzij zijn krachtige motor en gebruik van exclusieve materialen de prijs heeft van een respectabele sportwagen.

Mogelijkheden Mercedes-Benz GLA-klasse occasions


Mercedes-Benz GLA-klasse occasions zijn modellen die uitblinken in bouwkwaliteit en comfort, terwijl ze genoeg ruimte bieden aan een gemiddeld gezin. De vrij compacte afmetingen betekenen dat ze goed geschikt zijn voor het rijden in de stad, maar zorgen ook voor beperkingen als het gaat om bagageruimte. Wie net even iets groters zoekt, kan uitkijken naar een goede Mercedes-Benz GL-klasse of een Mercedes-Benz M-klasse (ook wel bekend als de GLE-klasse). Deze SUV’s zijn op alle fronten een klap groter en bieden dus ook meer ruimte, mocht dat nodig zijn.