Tweedehands Lexus LFA

De Lexus LFA werd voor het eerst gezien op de Amerikaanse Autoshow. Dit was nog een conceptmodel. Er moest nog veel aan gebeuren en ondertussen werd er gewerkt aan het model dat je nu kunt vinden onder de Lexus IS F occasions. Daarnaast waren er nog veel meer projecten in ontwikkeling. Lexus is dan ook een merk dat altijd door blijft gaan. Er werd gewerkt aan een 2-zits coupé die niet alleen een perfect presterende motor moest hebben, maar die ook technisch gezien verfrissend, vernieuwend en innovatief was. Dit werd de Lexus LFA.

Een supersportauto

Er werden meerdere jaren achtereen conceptversies getoond van de Lexus LFA. Een productversie liet echter lang op zich wachten. Bij het 20-jarig bestaan van premiummerk Lexus werd er een feest gevierd en hierbij werd eindelijk bekend gemaakt dat er een productieversie van de Lexus LFA op de markt zou komen, en wel in 2010. Aan het einde van dit jaar was het dan ook eindelijk zo ver; de Lexus LFA stond bij de dealers en kon eindelijk gekocht worden. Het is zeker niet zo dat iedereen deze supersportauto zomaar kon kopen. Deze auto kwam op de eerste plaats namelijk met een behoorlijk prijskaartje, en daarnaast was er maar een beperkte oplage van gemaakt. De productie stopte alweer in 2012 en op dat moment waren er maar vijfhonderd gemaakt. De Lexus LFA mag dan ook zeker bijzonder worden genoemd.

Een uniek design

De tweedehands Lexus LFA is bijzonder sportief en zo licht mogelijk van gewicht. De carrosserie werd dan ook gemaakt van kunststof dat werd versterkt met behulp van carbonvezels. Hierdoor kon het gewicht laag worden gehouden. Daarnaast werd er goed rekening gehouden met de aerodynamica en de wigvormige neus van de tweedehands Lexus LFA zorgt ervoor dat er zo min mogelijk luchtweerstand bestaat. Opvallend zijn ook de enorme luchtinlaten en het centrale uitlaatsysteem.

De motoren

De gebruikte Lexus LFA heeft een middenmotor die gemaakt is volgens de bouwwijze van de sterke V10. Het prestatievermogen ligt op maar liefst 560 pk, en dat is natuurlijk aanzienlijk. Toch liet Lexus zien dat het nog iets beter kon. Een aantal exemplaren werd namelijk voorzien van een nog betere motor, welke 571 pk kon leveren. De topsnelheid ligt op 325 kilometer per uur. Iedere Lexus LFA occasion heeft een motor die volledig met de hand werd gemaakt. Daarnaast heeft de ingenieur die de verantwoording over de motor draagt deze ook voorzien van een handtekening. Hiermee is iedere Lexus LFA occasion uniek.

Populaire zoekopdrachten

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.