NL aanbod

EU aanbod

Lexus RX Serie Occasions

139 occasions gevonden

De Lexus RX is tegenwoordig de grootste crossover SUV van de Japanse autofabrikant die je in Nederland kunt krijgen. Hij is leverbaar als vijfzitter en in een verlengde uitvoering met zeven stoelen. Het is een van de pioniers op het gebied van hybride rijden, je kunt hem al sinds 2009 met een geëlektrificeerde aandrijflijn krijgen. Zoals je van een Lexus mag verwachten zit de RX goed in elkaar: qua uitrusting, inrichting en bouwkwaliteit is het een regelrechte uitblinker en het comfort is van hoog niveau. Dit maakt de Lexus RX aantrekkelijk als occasion.

Lees meer over Lexus RX-Serie onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 72 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Geschiedenis Lexus RX

Het idee voor de eerste Lexus RX ontstaat in de vroege jaren negentig, wanneer de luxe autofabrikant overweegt een hoogwaardige sedan en SUV met elkaar te kruisen. Het resultaat wordt in 1997 gelanceerd en bereikt Nederland drie jaar later. Het blijkt een succesformule, in 2022 is hij al aan zijn vijfde generatie toe. In die periode is hij in meerdere smaken verschenen. Standaard is het een vijfzitter, maar wie de verlengde uitvoering kiest, krijgt een derde zitrij. De Lexus RX komt in uitvoeringen met voorwielaandrijving en vierwielaandrijving. Hij zit vol met luxe opties en materialen, en is zeer comfortabel.

Uitvoeringen en bouwjaren


Er zijn reeds vijf generaties van de Lexus RX verschenen over de volgende bouwjaren: de eerste loopt van 2000-2003, de tweede van 2003-2009, de derde van 2009-2015, de vierde van 2015-2022 en de vijfde vanaf 2022. De eerste generatie is er alleen met een zescilinder benzinemotor. Vanaf de tweede generatie kun je de RX krijgen met een zuinige en krachtige hybride aandrijflijn. Sinds 2012 kun je de Lexus RX alleen nog in hybride uitvoeringen krijgen. Of liever: één uitvoering, de 450h met voor- of vierwielaandrijving. Bij de vijfde generatie wordt deze opgewaardeerd tot 500h. 

Lexus RX occasions


De Lexus RX behoort tot de populairdere occasions van het Japanse merk. Dat is niet zonder reden. Als middelgrote crossover SUV vormt het een van de meest luxueuze en grote tweedehands auto’s die je er tegenkomt. Qua uitrusting, afwerking en bouwkwaliteit heeft hij het uitstekend voor elkaar. Bovendien wordt hij al jaren aangeboden met een zuinige hybride aandrijflijn, wat hem financieel aantrekkelijker maakt dan een SUV op alleen fossiele brandstof. Geen wonder dat het merendeel van de Lexus RX occasions een hybride is. Een automaat is standaard. Ook fijn: Lexus staat bekend om de uitmuntende betrouwbaarheid, dus gaat lang mee.

Alternatieve occasions


Als je in de markt bent voor een tweedehands crossover of SUV van Lexus, hoef je alleen maar het assortiment af te speuren voor modellen met een ‘X’ in de typenaam. Onderaan de ladder staat de UX, de kleinste crossover van het merk. Je kunt deze ook krijgen met een volledig elektrische aandrijflijn in de vorm van de UX Electric. Boven dit model staat de NX, die gerelateerd is aan de Toyota RAV4. Hoeft het geen modern exemplaar te worden, dan kun je eventueel kijken naar de LX, die gebaseerd is op de Toyota Land Cruiser.

Prijzen Lexus RX occasions


Er is in iedere prijscategorie wel een tweedehands Lexus RX te vinden. Het hangt vooral af van het bouwjaar hoeveel de crossover SUV als occasion kost. Exemplaren uit de vroege jaren 2000 kun je bijvoorbeeld kopen voor enkele duizenden euro’s. Aan het andere uiteinde van het spectrum betaal je echter meer dan een ton voor een recente Lexus RX occasion. Daarnaast spelen de tellerstand, de staat van de auto, de motorisering en de exacte uitvoering een rol in de prijs van tweedehands Lexus RX modellen. Hij neemt het onder meer op tegen de Audi Q7 en Volvo XC90.

Populaire zoekopdrachten