Iveco Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
930 resultaten

Tweedehands Iveco

Iveco werd opgericht als de Industrial Vehicle Corporation en was eigenlijk een soort vereniging waarin meerdere merken waren betrokken. Het ging hierbij om de bedrijfswagenafdelingen van de merken Lancia, Fiat, OM en Alfa Romeo. Later werden hier nog twee producenten van vrachtwagens aan toegevoegd, namelijk het Franse Unic en het Duitse Magirus-Deutz. Ook hiermee was deze bijzondere vereniging niet compleet, want nog enkele jaren later werden ook de specifieke bedrijfswagentakken van Ford, Renault en Pegaso hieraan toegevoegd. We mogen dus wel spreken van een zeer veelzijdig merk. Iveco werd vooral ondersteund door het merk Fiat om groot te worden op de markt. Dit deed het merk als fabrikant van zowel motoren als voertuigen. De eerste jaren werd alle aandacht gelegd op het ontwerpen en vervaardigen van vrachtwagens, bussen en utiliteitsvoertuigen. In het jaar 2007 werd besloten om hier een nieuwe variant aan toe te voegen, namelijk de SUV’s en pick-ups. Deze keuze werd gemaakt om het merk op de eerste plaats beter in staat te stellen om met de huidige trends op de voertuigenmarkt mee te gaan en op de tweede plaats om een breder publiek te kunnen aanspreken met de voertuigen van Iveco.

Vershillende modellen van Iveco

Heel bekend is de zogenaamde Iveco X-serie die een grote rol speelt in het verleden en de opbouw van het merk. In de eerste jaren bemoeide Fiat zich veel met het ontwikkelen en produceren van de vrachtwagens van het merk. OM, een dochteronderneming van Fiat, was verantwoordelijk voor het op de markt zetten van deze serie, die bestond uit voornamelijk lichte instapmodellen. Een heel bekende variant uit deze lijn is de tweedehands Magirus Deutz. Ook de middelzware vrachtwagens en de zwaarste modellen werden onder leiding van Fiat geproduceerd. Onder meer de tweedehands Iveco TurboStar en de gebruikte Iveco TurboTech zijn in deze lijn te vinden, ook wel de T-serie. Daarnaast werd er ook een M-serie gemaakt waarin uitsluitend middelzware modellen te vinden waren. Sinds 1992 nam Iveco de ontwikkeling en productie van de modellen zelf over. Onder leiding van Iveco zelf kwamen nog veel andere modellen op de markt die nog altijd populariteit genieten. Hierbij valt te denken aan de tweedehands Iveco Stralis uit 2002 en de iets oudere gebruikte Iveco EuroStar. De collectie nieuwere modellen wordt aangevuld met de Iveco Trakker en de Iveco EuroTrakker.

Iveco

Zoek je een gebruikte Iveco? Je kunt zeker een geschikt model vinden op Gaspedaal.nl. Het meest bekende en meest geliefde model van het merk blijft toch nog altijd de Daily. Maar modellen als de Massif en de Euro Cargo zijn ook populair.

Alle Iveco modellen

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.