Occasion 6-persoons auto

Mensen met grote gezinnen zijn er op aangewezen. Hele volksstammen zweren er bij omdat ze lekker veel zit- en bagageruimte willen hebben. Misschien is het wel dé oplossing om in de toekomst minder auto’s op de weg te krijgen en zo de CO2-uitstoot terug te dringen. Je kunt met zo’n auto immers met veel mensen carpoolen. Kortom, er zijn talloze redenen om voor een occasion 6-persoons auto te kiezen. Voor auto’s met meer dan de gebruikelijke 5 zitplaatsen kom je in de categorie multi-purpose vehicle (MPV). Op GasPedaal.nl kom je MPV’s in heel veel soorten en maten tegen.

Zoek 6-persoons occasions

Bekijk alles

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.

 

Van maat S tot XXL

Een MPV onderscheidt zich dus van andere auto’s door meer zitplaatsen. In de meeste gevallen heb je naast de voorstoelen en achterbank nog een extra achterbank of losse zitplaatsen. Afhankelijk van merk en type is een deel van die zitplaatsen eenvoudig te demonteren of zijn de rugleuningen in te klappen. Daardoor tover je zo’n occasion 6-persoons auto razendsnel en eenvoudig om tot semi-bestelwagen. Oorspronkelijk waren er alleen full-size MPV’s. De Renault Espace is daar een mooi voorbeeld van. Later doken ook andere merken op de markt voor auto’s met meer zitplaatsen. Geleidelijk kwamen er meer en meer micro, mini, midi en full-size MPV’s op de markt. Het kopen van een tweedehands 6-persoons auto is net als snuffelen in een kledingzaak. Je zoekt iets naar je smaak uit en kijkt vervolgens of de maat goed is.

Veel keus bij occasion 6-persoons auto

Tot begin jaren 80 waren grote gezinnen vooral aangewezen op de zogenoemde kleine personenbusjes. Volkswagen Transporters, Ford Transits en Mercedes Sprinters doken in die tijd massaal op voor het vervoer van grote gezinnen, personeelsvervoer en klein groepsvervoer. Dit waren stuk voor stuk voertuigen zonder al te veel poespas.

Toen ook andere merken zich op de ontwikkeling en verkoop van meerpersoons-auto’s gingen storten, zoals Renault en Lancia, kwam daar verandering in. Mooie voorbeelden van grote, luxe en comfortabele 6- en 7- persoons auto’s zijn de Renault Espace en Lancia Voyager Die vallen net als bijvoorbeeld de Land Rover Defender in de klasse Full-size MPV. Wil je een kleine, compacte versie als occasion 6-persoons auto dan zijn er overigens ook voldoende opties. Kia heeft in dit segment met de Pregio en Carens twee sterke troeven. Dat geldt ook voor Daihatsu die met de Sigra en Move ruimte biedt aan meer dan 5 inzittenden. Mag het ietsje meer zijn, dan is de aanschaf van een midi MPV een prima keuze. Daarbij moet je denken aan bijvoorbeeld de Mazda Premacy of de VW Touran.

Bij welke occasion 6-persoons auto je ook uitkomt, kijk goed naar voldoende motorvermogen en trekkracht. Zo’n auto koop je immers om lekker vol te laden met mensen en bagage. Bovendien gaat er niet zelden nog een caravan achter en/of een skikoffer op het dak. Veel MPV’s zijn zowel op benzine als diesel en met schakelbak of automaat te koop.

GasPedaal.nl wenst je veel succes met het vinden van de occasion 6-persoons auto die precies bij jouw past.

Zoek 6-persoons occasions

Zoek je naar een auto met meer of minder zitplaatsen? 

5 persoons auto
7 persoons auto
8 persoons auto
9 persoons auto