Tweedehands Ferrari F40

Wanneer je bij GasPedaal.nl op zoek gaat naar een Ferrari F40, dan kan je deze uit diverse bouwjaren tegenkomen. De tweedehands Ferrari F40 heeft een bouwjaar tussen 1987 en 1992. In deze vijf productiejaren werden er in totaal 1337 van gemaakt om precies te zijn. Het is zeker duidelijk te zien dat het om een ouder model Ferrari gaat, maar dit neemt niet weg dat ook de Ferrari F40 occasions de bijna vanzelfsprekende charme van het Italiaanse merk hebben. De oudere auto’s van het merk zijn dan ook zeker nog erg geliefd, waardoor de prijs ook flink wordt opgedreven. De gemiddelde prijs voor een model uit 1987, 1988 of 1989 ligt al ruim boven de miljoen euro.

Kenmerkend rood

De tijd dat Ferrari alleen auto’s met een rode kleur op de markt zette zijn we inmiddels wel voorbij, maar met de tweedehands Ferrari F40 grijp je natuurlijk een heel eindje terug in het verleden. Verreweg de meeste occasions van de Ferrari F40 zijn dan ook uitgevoerd in de originele kleur rood. Dit model van het Italiaanse automerk werd door Fiat gemaakt en kan worden gezien als de opvolger van de tweedehands Ferrari 288 GTO uit 1984. De directe opvolger van deze occasion is de gebruikte Ferrari F50. Het model werd door Pininfarina ontworpen.

Een behoorlijke snelheid

Als we je vertellen dat een auto van nu harder kan rijden dan 300 km/u, dan sta je hier misschien van te kijken. Er zijn immers meer auto’s op de markt die dit bij lange na niet halen. Kun je nagaan hoe men hier tussen 1987 en 1992 tegenover stond. Ook een goed onderhouden, tweedehands Ferrari F40 heeft een maximum snelheid van maar liefst 320 km/u, in de tijd dat de F40 net op de markt was behoorde het model absoluut tot de meest snelle wagens voor op de gewone straat van die tijd. Ook in deze tijd zou de gebruikte Ferrari F40 het van veel nieuwe auto’s winnen. De auto heeft slechts 3,9 seconden nodig om een sprintje te trekken naar de 100 km/u.

De raceversie

Er werd nog een versie gemaakt van de Ferrari F40 occasion, namelijk een zogenaamde circuitversie. Deze is dan ook niet toegestaan op de reguliere Nederlandse wegen. Deze uitvoering kan dankzij de aangepaste motor een topsnelheid bereiken van 380 km/u. We hebben het dan over een prestatievermogen van 780 pk. Deze versie staat bekend als de Ferrari F40 Competizione en is te zien geweest in de IMSA series uit de Verenigde Staten en in de 24 Uur van Le Mans.

Populaire zoekopdrachten

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.