NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Audi TTS Occasions

31 occasions gevonden

De Audi TTS occasion is de krachtige, sportieve variant van de Audi TT. Deze coupé wordt al sinds sind het einde van de jaren negentig door Audi gemaakt en zoals het de Duitse fabrikant betaamt, is er ook een ‘dikke’ versie van, die qua uiterlijk en prestaties duidelijk bedoeld is voor een hoger segment. De Audi TTS is een geduchte concurrent van onder andere de BMW M2 en beschikt over genoeg vermogen om menig sprintje bij het stoplicht fluitend te winnen.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 68 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Sportieve Audi TTS occasion

Dat Audi een dikke versie maakt van een gangbaar model, is niks nieuws. De Audi S4 en de Audi S6 jagen al sinds jaar en dag hun concurrenten van BMW en Mercedes-Benz de stuipen op het lijf. Met de Audi TTS heeft het merk uit Ingolstadt dezelfde truc toegepast. Echter, omdat de TT van zichzelf al een fraai ogende coupé is, is de TTS wel echt iets anders dan die statige sedans met enorme motoren. Het model komt standaard met vierwielaandrijving, wat het rijgedrag zeker ten goede komt.

Bijna 300 pk Een Audi TTS occasion beschikt over een ferme turbomotor die qua vermogen tegen de 300 pk kruipt. Hier (nog) geen hybride systemen of een subtiele dieselmotor, maar gewoon een krachtige viercilinder met een stevige turbo, die het vermogen lekker opschroeft. Overigens is de Audi TTS occasion niet de heftigste Audi TT; die eer gaat al jaren naar de Audi TT RS. Dit model is de TTS, maar dan naar standje 11 gedraaid; met zo’n 400 pk is er weinig twijfel over wie de koning is binnen deze lijn.

Coupé of cabrioletDe Audi TTS verschilt qua ruimte in het interieur niets van zijn tammere broers; wie er met het complete gezin mee op vakantie wil, kan dat vergeten. De achterstoelen bieden weinig ruimte en ook de kofferruimte is beperkt. Maar de TTS is niet gebouwd voor de praktische mens; hij is gebouwd voor de sportieve rijder, die een auto voor het plezier koopt. En dat levert de TTS moeiteloos. Wie liever de wind in de haren heeft, kiest voor de cabriolet. Zo mogelijk nog minder praktisch dan de coupé, maar wie heeft ooit een cabrio gekocht als werkpaard?

Prijs Audi TTS aan de hoge kantSportieve Duitsers wisselen over het algemeen niet voor een habbekrats van eigenaar en de Audi TTS is geen uitzondering. Mits goed onderhouden zal een Audi TTS occasion duidelijk meer kosten dan een wat minder vinnige variant van deze bekende coupé. Concurrentie komt natuurlijk vooral van landgenoten; we noemden al de BMW M2, maar ook een Porsche Cayman en een Mercedes-AMG SLC 43 kunnen wat de TTS kan. De Audi TTS onderscheidt zich wel door zijn bijzondere styling en het feit dat hij alweer flink wat jaartjes meegaat.

Rijden voor het plezierFeit blijft dat je met een Audi TTS een goed gebouwde sportwagen in huis hebt, die voor flink wat rijplezier kan zorgen. Er ligt genoeg vermogen onder de motorkap om stevig mee door te rijden en het interieur is weer eens wat anders. Al sinds de eerste TT is het interieur van deze auto net even wat stijlvoller dan bij menig concurrent, zonder onpraktisch te worden. Al met al heb je met de Audi TTS een lekkere coupé of cabriolet in handen, die zich dankzij zijn styling en rijeigenschappen duidelijk boven de grijze massa plaatst.