NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Audi S 8 Occasions

48 occasions gevonden

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000 auto’s

Kijk ook eens naar 57 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Audi S8

De Audi S8 werd in twee sportieve modellen op de markt gebracht. Deze twee uitvoeringen werden in andere bouwjaren gemaakt, waardoor je bij een Audi S8 occasion altijd direct weet om welke uitvoering het gaat. De eerste versie Audi S8 werd geproduceerd van 1996 tot 1999. Vervolgens werd deze productie in 1999 stopgezet en werden er veranderingen aangebracht. Hierop werd direct de vernieuwde versie in productie genomen door de autofabrikant. Deze tweede versie van de Audi S8 werd geproduceerd van 1999 tot 2002. De Audi S8 uitvoeringen zijn op diverse punten gelijk, maar er zijn ook zeker verschillen te vinden tussen de twee versies.

De belangrijkste verschillen tussen de twee versies

Als je zoekt naar een Audi S8 occasion, dan is het goed te weten wat nu precies de verschillen zijn tussen de tweedehands Audi S8 modellen uit de bouwjaren 1996 tot 1999 en de Audi S8 occasions die werden gemaakt tussen 1999 en 2002. De eerste uitvoering werd geproduceerd met 4 kleppen per cilinder, terwijl de tweede versie 5 kleppen per cilinder heeft. Deze versie heeft ook 20 pk meer prestatievermogen. Het gaat hier om 240 pk voor de eerste versie Audi S8 en 260 pk voor de tweede versie. De tweede versie weegt, met 1730 kilo, ook tien kilo zwaarder. Daarnaast heeft de tweede versie aanzienlijk minder CO2-uitstoot, terwijl deze toch sneller optrekt dan de eerste versie.

Uitsluitend met 4w aandrijving

De Audi S8 werd uitsluitend geproduceerd met een 4WD aandrijving. Bij beide uitvoeringen is de topsnelheid begrensd tot 250 km/u. Ook de transmissie van beide uitvoeringen is gelijk, namelijk een 6-versnellingsbak of 5-traps Tiptronic. Zoals gewoonlijk is bij Audi heeft het S model de meeste overeenkomsten met het A model. Dit betekent dat de Audi S8 de sportieve uitvoering is van de Audi A8. Dit is vooral ook te zien in de uitstraling aan de lagere ligging van de Audi S8 occasions. Het verschil in hoogte bedraagt twee centimeter.

Sportieve luxeDe tweedehands Audi S8 biedt je echt het gevoel van sportieve luxe. Je kiest voor een standaard uitvoering met sportstoelen van leder in bicolor optiek. Daarnaast heeft Audi bij de productie diverse interessante extra's gerealiseerd, zoals een luchtvering of de start- en stopknop voor de motor. Het is goed om bij je keuze uit de Audi S8 occasions te bekijken welke uitvoering het best bij je past, zodat je deze bij GasPedaal.nl gemakkelijk kunt vinden op het gewenste bouwjaar.

Uitvoeringen