NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Audi Quattro Occasions

6 occasions gevonden

De Audi Quattro is misschien wel de belangrijkste auto die Audi ooit heeft gemaakt. Het is Audi's eerste productie-auto met vierwielaandrijving. De sportieve vierzitter gaat mede dankzij zijn prestaties in de rallysport de geschiedenis in als een van de meest iconische auto's van de 20ste eeuw. Je kunt niet om het succes van de Quattro heen: tegenwoordig is de benaming synoniem aan het populaire en intelligente aandrijvingssysteem dat op praktisch iedere Audi te vinden is. Ontdek meer over Audi Quattro occasions op Gaspedaal.nl.

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Verhaal Audi Quattro

De Audi Quattro is eigenlijk bij toeval ontstaan. Wanneer een stel ingenieurs van Audi in de winter van 1976-77 in Zweden is om auto's te testen in de sneeuw, merken ze dat het militaire voertuig dat ze hebben meegenomen de voorwielaangedreven testauto's met gemak bij kan houden. Hierop krijgt Jörg Bensinger een ingeving: hij wil een personenauto maken met vierwielaandrijving. Er wordt een vernuftig systeem bedacht om dit idee waar te maken. In 1980 wordt de Quattro, die gebaseerd is op de Audi 80, gelanceerd op de beurs in Genève.

Uitvoeringen Audi QuattroAudi heeft de Quattro niet in grote aantallen geproduceerd. In totaal zijn er nog geen 12.000 stuks op de markt gekomen tussen 1980 en 1991. De Quattro is met drie motoren geleverd. De auto maakt zijn debuut met een 200 pk sterke 2.1 liter vijf-in-lijnmotor met een turbo en een intercooler. Daarna volgen een 2.2 liter vijfcilinder en een 2.2 vijfcilinder 20-klepper. Het absolute topmodel is de Sport Quattro die in 1984 het levenslicht ziet als homologatiemodel voor de Groep B-rallyauto. De vijfpitter in de Sport Quattro produceert 306 pk en is verlicht met kevlar.

Prijs Audi Quattro occasionPrijzen van klassiekers rijzen de pan uit en dus betaal je ook voor je Audi Quattro occasion de hoofdprijs. Een tweedehands Audi Quattro uit de vroege jaren kost al snel meer dan 50.000 euro. Een dergelijk bedrag levert je een versie met de 2.1 liter vijfcilinder op die hoogstwaarschijnlijk al heel wat kilometers gemaakt heeft. Ook kunnen er mogelijk gebruikssporen zijn, met name in het interieur. Hoe meer geld je kunt besteden, hoe beter de staat van de auto zal zijn.

Prijs Audi Sport Quattro: schrik nietAls je je zinnen hebt gezet op de Audi Sport Quattro, zul je over een flinke portemonnee moeten beschikken. Dit zeer exclusieve model heeft een prijs van rond de 500.000 euro. Niet vreemd, gezien deze in een beperkte oplage van 224 stuks is gebouwd. Bovendien is de Sport Quattro een technisch hoogstandje. Ten opzichte van de originele Quattro is de Sport-versie aanzienlijk compacter en krachtiger. Als gevolg heeft de Sport Quattro superieur rijgedrag. Zo scheurt hij bijvoorbeeld in grofweg 6 seconden naar de 100 km/u uniek voor zijn tijd.

Audi Quattro occasion kopen: inspecteer de autoDe Audi Quattro is een zeer begeerde auto die in relatief kleine aantallen is geproduceerd. Het is een ongekend charismatische auto met subliem rijgedrag en een ronkende vijfcilinder die je regelrecht in de ziel raakt. De Audi Quattro is naar alle begrippen een posterauto zoals je hem als kind (of nog steeds) boven je bed zou hangen. Als occasion zijn ze dan ook bijna niet te vinden. Wanneer je wel er wel een tegenkomt moet je bekijken of het exemplaar de investering waard is. Die kans is groot, aangezien klassiekers alleen maar in waarde stijgen.