NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Triumph TR 3 Occasions

11 occasions gevonden

De Triumph TR3 is het tweede model uit de bekende reeks van sportwagens die de Britse autofabrikant heeft geproduceerd. Hij laat zich kenmerken door zijn opvallende styling en in het bijzonder de uitstekende koplampen. Het is een waar lichtgewicht, die dankzij guitige viercilinder nog flink op zijn staart getrapt kan worden. De TR3 is een roadster, maar kan eventueel gesloten worden met een stoffen kap. Hij is vooral verkocht in de Verenigde Staten. Tegenwoordig zijn tweedehands exemplaren in kleine aantallen verkrijgbaar in Nederland. Ontdek op Gaspedaal.nl meer over Triumph TR3 occasions.

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Geschiedenis Triumph TR3

Na het succes van de Triumph TR2, de eerste in een lange reeks van sportwagens van de Britse autofabrikant, volgt in 1955 de TR3. Het design is grotendeels vergelijkbaar met dat van zijn voorganger, daarna gaat de styling flink op de schop met de TR4. De TR3 wordt over een periode van zeven jaar gebouwd, waarin hij officieus verschijnt als TR3, TR3A (vanaf 1957) en TR3B (in 1962). Het is met een kleine 75.000 verkochte exemplaren een van de populairste modellen uit de sportwagenreeks van Triumph. Dat is niet zonder reden; het rijgedrag is zeer responsief.

UitvoeringenQua techniek kan de Triumph TR3 rekenen op dezelfde motor als zijn voorganger, namelijk de 2.0 liter vier-in-lijn benzinemotor uit de Standard Vanguard. Het vermogen is opgekrikt tot 96 pk. Later komt er een krachtiger variant in te liggen, te weten een 2.1 liter vier-in-lijn benzinemotor die goed is voor 100 pk. De krachtbron is te allen tijde gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie met vier verzetten en overdrive. Dankzij het lage gewicht van 955 kg is dit alles voldoende om de Triumph in zo'n 10 seconden van 0 naar 100 km/u te laten snellen.

Triumph TR3 occasionsEr zijn in Nederland maar weinig Triumph TR3 occasions verkrijgbaar. Het merendeel is naar de Verenigde Staten gegaan, waar het lange tijd een populair model is geweest. Het is een roadster in de puurste zin van het woord: hij sportief en heeft een open dak, al kan hij met een stoffen kap overdekt worden in het geval van regen. Standaard is het een tweezitter, maar er zijn exemplaren geleverd met een piepkleine achterbank. Alle Triumph TR3 occasions hebben een handbak. Hij is tweedehands te vinden in een grote variatie aan kleuren, al zijn groen en rood het vaakst gekozen.

Alternatieve occasionsWil je een klassieke Britse sportwagen tweedehands kopen, dan ben je bij Triumph aan het juiste adres. Afgezien van de TR3 kun je kijken naar de modellen die hem omsluiten, de TR2 en TR4. Mag het wat moderner en sportiever, dan voldoen de TR5 of TR6 ongetwijfeld. Het zijn stuk voor stuk lichtgewicht sportauto's waarmee je voor een relatief schappelijk bedrag kunt genieten van autorijden in de open lucht. Eventueel kun je ook de iconische Spitfire overwegen die vernoemd is naar het beroemde gevechtsvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog.

Prijzen Triumph TR3 occasionsDe Triumph TR3 mag als occasion dan voordeliger zijn dan absolute Britse iconen uit dezelfde periode, goedkoop kun je hem niet noemen. Zoals bij menig klassieker uit de jaren vijftig en zestig speelt schaarste en de staat van de TR3 een grote rol in de prijs. Gaat het om een gerestaureerde of goed onderhouden occasion, dan betaal je de hoofdprijs. Is het een projectauto waar flink aan gesleuteld moet worden, dan kun je hem voor minder kopen. Prijzen van Triumph TR3 occasions zijn vergelijkbaar die van met concurrerende modellen als de Daimler SP250 en MG MGA.