NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Triumph Spitfire Occasions

36 occasions gevonden

De Triumph Spitfire is een beroemde sportauto uit Groot-Brittannië die 18 jaar in productie is geweest. De elegante tweezitter is altijd een cabriolet. Zo kun je optimaal genieten van het snelheidsgevoel. De Spitfire is in grote getallen gebouwd en relatief schappelijk geprijsd, waardoor het een populaire occasion is onder hobbyisten die een toegankelijke klassieker zoeken. Ontdek meer over Triumph Spitfire occasions op Gaspedaal.nl.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Geschiedenis Triumph Spitfire

Sportauto's winnen in de jaren zestig flink aan populariteit. De focus komt steeds meer te liggen op performance en luxe, vaak tegen een behoorlijk prijskaartje. Triumph heeft in 1962 een antwoord op deze trend in de vorm van de Spitfire: een toegankelijke, kleine tweezits cabriolet (roadster) zonder poespas die geen vermogen kost om regelmatig mee op pad te gaan. Het blijkt een recept voor succes. Gedurende het leven van de Spitfire verschijnen er vijf generaties en worden er in een kleine twintig jaar tijd ruim 300.000 stuks verkocht.

Generaties Triumph Spitfire occasionsAlle Triumph Spitfire occasions zijn tweezits cabriolets met de motor voorin en achterwielaandrijving. Het model is een waar lichtgewicht, de sportwagen weegt tussen de 710 en 790 kg. De Spitfire is in zijn 18-jarig bestaan meerdere malen opgefrist om bij de tijd te blijven. Hieronder zie je een overzicht van de verschillende Triumph Spitfire occasions inclusief de krachtbron, waarvan het vermogen varieert van 64 tot 71 pk:  • Triumph Spitfire 4 (1962-1964): 1.1 liter vier-in-lijn benzinemotor.


  • Triumph Spitfire Mark II (1964-1967): 1.1 liter vier-in-lijn benzinemotor.


  • Triumph Spitfire Mark III (1967-1970): 1.3 liter vier-in-lijn benzinemotor.


  • Triumph Spitfire Mark IV (1970-1974): 1.3 liter vier-in-lijn benzinemotor.


  • Triumph Spitfire 1500 (1974-1980): 1.5 liter vier-in-lijn benzinemotor.
Triumph Spitfire occasion kopenDe Triumph Spitfire mag met recht een klassieker genoemd worden. Dit maakt wel dat je extra goed moet opletten als je een Triumph Spitfire occasion wilt kopen. De nieuwste Spitfires zijn van 1980 en de meeste een stuk ouder; genoeg tijd voor overlevende exemplaren om problemen te ontwikkelen. Dit hoort bij het bezitten van een oldtimer. Voor aankoop doe je er goed aan om deze auto te controleren op zaken als roest, de onderhoudsgeschiedenis en de technische staat. Het scheelt dat Triumph Spitfire occasions eenvoudige auto's zijn waar je relatief goedkoop (zelf) aan kunt werken.

Alternatieven voor de Triumph SpitfireAls je toch niet helemaal overtuigd bent van de Spitfire, is er een aantal alternatieven binnen de gelederen van Triumph te vinden. De Spitfire is bijvoorbeeld gebaseerd op de Triumph Herald, een guitige auto die onder meer als coupé en sedan is verschenen. Zoek je het in de sportieve hoek, dan biedt wellicht de Triumph TR6 uitkomst. Dit is eveneens een roadster, maar met meer luxe en krachtige motoren. Ook de Triumph GT6 is een alternatief. Dit model, een stijlvolle tweedeurs coupé, is gebaseerd op de Spitfire en werd gebouwd van 1966 tot 1973.

Prijs Triumph Spitfire occasionsHet is geen verrassing dat de Triumph Spitfire tegenwoordig een populaire klassieke occasion is. Er zijn destijds ruim 300.000 stuks van de Spitfire verschenen, waardoor er nog veel rijdende exemplaren bestaan. Afhankelijk van de staat van het model kan de prijs variëren. De prijs van een Triumph Spitfire occasion is nog altijd vergelijkbaar met rivalen waartegen het model het oorspronkelijk opnam: de Austin-Healey Sprite en MG Midget gelden in zijn prijsklasse als directe concurrentie.Op Gaspedaal.nl zoek je in meerdere websites tegelijk naar een tweedehands Triumph Spitfire. Grootste aanbod Triumph Spitfire occasions uit Nederland.