Saab 9-5 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
320 resultaten

Tweedehands Saab 9-5

De Saab 9-5 werd in eerste instantie alleen uitgebracht als sedan met een sportief uiterlijk. Dit was in 1997. De auto werd goed ontvangen op de markt en daarom werd er in het jaar 2000 besloten om ook een stationwagen op de markt te brengen. Dit is de tweedehands Saab 9-5 Sport Estate, in de lijn de directe opvolger van de tweedehands Saab 9-3 Sport Estate, eveneens een stationwagen. De eerste generatie van de Saab 9-5 had direct al een zware taak op de markt als opvolger van de tweedehands Saab 9000. Deze modellen haalden namelijk met gemak 500.000 km en dan nog kon de teller nog wel even mee. Dit wordt zelden gezien bij auto’s en daarom moest de Saab 9-5 minstens even goed zijn om de naam van het merk hoog te houden.

Concurrentie op de markt

De tweedehands modellen uit de eerste generatie van de Saab 9-5 krijgen diverse concurrentie op de tweedehands markt. Hierbij valt te denken aan de Opel Omega occasions en de gebruikte Volkswagen Passat modellen. De tweede generatie van de Saab 9-5 werd in 2009 voor het eerst gepresenteerd op de Motor Show van Frankfurt. Ook deze vindt concurrentie van de tweedehands Volkswagen Passat, maar moet het vooral door de grotere lengte ook opnemen tegen de gebruikte Mercedes-Benz E-klasse.

Meer een coupé

De tweedehands Saab 9-5 modellen uit de eerste generatie zijn duidelijk voorzien van de typische sedan vormgeving. Bij de modellen uit de tweede generatie is dit niet het geval. Deze tweedehands Saab 9-5 modellen zijn niet alleen moderner vormgegeven, maar zijn ook ruimer en vooral ook langer. Hierdoor wordt deze auto al snel gezien als een coupé, al valt er in de officiële beschrijving nog steeds te lezen dat het om een sedan gaat.

Gebruik van motoren

Wanneer je via GasPedaal.nl op zoek gaat naar een tweedehands Saab 9-5, dan kan je diverse motoren tegenkomen. Er zijn in de basisuitvoeringen een benzinemotor en een dieselmotor te vinden. De benzinemotor levert een vermogen van 180 pk met een 1,6l turbo en de TiD dieselmotor levert een vermogen van 160 pk. Dan is er ook een 2,0l turbomotor te vinden die ook te vinden is in de tweedehands Saab 9-4X. Deze zorgt voor een vermogen van 220 pk. De tweedehands Saab 9-5 Sedan is ook te vinden met een vermogen van maar liefst 300 pk. Deze is voorzien van een 2,8l V6 Turbo benzinemotor.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.