Saab Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
1360 resultaten

Tweedehands Saab

Saab is een Zweeds automerk dat vooral in de jaren tachtig van de vorige eeuw grote indruk kon maken op de markt met de cabriolets, de coupés en de sedans. De voertuigen van de Zweedse fabrikant werden in die tijd, en nu eigenlijk nog steeds, omschreven als krachtig, sportief, innovatief en bijzonder veilig. Saab behoort zelfs tot het cultureel erfgoed in diverse landen in Scandinavië, samen met Volvo. Men had vooral het idee dat men non-conformisme kon uitdrukken door te kiezen voor een Saab. Het meest populaire model van Saab is nog altijd de 900.

De Saab 900

In 1978 werd er een start gemaakt met de productie van de Saab 900. Deze auto werd in de jaren tachtig getransformeerd van een cabriolet tot een echt lifestyle voertuig. In vijftien productiejaren tijd werden er bijna een miljoen Saab 900 modellen gemaakt en de laatste was niet eens heel erg afwijkend van de eerste. Je zou denken dat dit hoge productieaantal veel winst heeft opgeleverd voor de onderneming, maar toch kon Saab het financieel niet voor elkaar krijgen om met de veranderende markt mee te gaan met een nieuw model. Uiteindelijk raakten steeds meer merken betrokken bij Saab, maar het was het Nederlandse merk Spyker dat er uiteindelijk voor zorgde dat Saab niet failliet zou gaan.

Meerdere merken bij Saab betrokken

Na bijna een miljoen Saab 900 modellen op de markt te hebben gebracht ontdekte de fabrikant dat er onvoldoende middelen, vooral financieel, waren om een nieuw model op de markt te brengen. Er moest een samenwerking worden aangegaan met een ander merk en in eerste instantie werd er gekozen voor het concern van Fiat. Uit deze samenwerking ontstond de Saab 9000, welke ook als tweedehands bij GasPedaal.nl te vinden is. General Motors uit Amerika besloot zich bij deze samenwerking te voegen in 1989 en in het jaar 2000 besloot dit merk om het merk Saab helemaal over te nemen. De afzet van de voertuigen in Europa werd door General Motors bij het dochterbedrijf Opel ondergebracht. Onder meer de 9-3, de 9-5 en de Saab 9-2X kwamen op de markt, maar behaalden ook geen successen. In 2010 kwam het Nederlandse Spyker in beeld en deze zorgde ervoor dat het merk Saab niet zou verdwijnen van de markt. Helaas is ook dat niet tot een goed einde gekomen en is Saab toch van de markt verdwenen.

Saab

Ben je op zoek naar een Saab occasion? Op Gaspedaal.nl zijn alle populaire modellen van het bekende Zweedse automerk Saab te vinden. Denk dan bijvoorbeeld aan de 9-3X, de 9-5 en de 900.

Alle Saab modellen

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.