Saab 9-3 Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
826 resultaten

Tweedehands Saab 9-3

In 1998 werd de allereerste Saab 9-3 gemaakt en deze middelgrote wagen van het Zweedse merk heeft het altijd goed gedaan op de markt. Er werden dan ook meer generaties van gemaakt. In 2010 werd er een start gemaakt met de derde generatie van de Saab 9-3 en dit betekent natuurlijk ook dat er in het tweedehands aanbod van GasPedaal.nl meerdere uitvoeringen van de auto te vinden zijn. De tweedehands Saab 9-3 bevindt zich in dezelfde klasse als bijvoorbeeld de tweedehands Renault Latitude, de gebruikte Ford Mondeo en de Audi A4 occasions.

Diverse uitvoeringen

Uiteraard zijn er meerdere uitvoeringen te vinden onder de Saab 9-3 occasions. Toen er een start werd gemaakt met de productie van de tweede generatie van de Saab 9-3 werd er besloten om uitsluitend een sedan op de markt te brengen. Dit was in 2003. Een jaar later werd er toch voor gekozen om de 4-deurs sedan aan te vullen met een andere uitvoering. Dit is de tweedehands Saab 9-3 Cabriolet. Ook deze werd goed ontvangen door de consument en daarom besloot het Zweedse merk om dan toch verder te gaan in deze lijn. Hierop verscheen ook de Saab 9-3 Sport Estate. Deze tweedehands Saab 9-3 is een stationwagen met een krachtige, moderne en sportieve uitstraling. De derde generatie, waarvan de productie in 2010 van start ging, heeft verbeterde motoren en kreeg een nieuw front.

De motoren

De tweedehands Saab 9-3 XWD is de enige uitvoering die werd voorzien van vierwielaandrijving. De overige modellen zijn allemaal voorzien van een aandrijving aan de voorwielen. Er werden tijdens de productie veel verschillende motoren gebruikt, waardoor het goed is om hierop te letten als je een tweedehands Saab 9-3 wilt aanschaffen. Zo zijn er 1,8l en 2.0l benzinemotoren met vier cilinders in drie verschillende varianten. Deze zijn allemaal voorzien van BioPower. Dan zijn er ook nog drie turbomotoren gebruikt met zes cilinders, 2,8l, en er is een injectiemotor gebruikt met een inhoud van 1,8l. De reeks benzinemotoren wordt afgesloten met een 2,8l V6 turbomotor. Uiteraard zijn er ook modellen van de Saab 9-3 gemaakt met een dieselmotor. Hiervoor is gebruik gemaakt van drie verschillende 1,9l TTiD motoren.

De nieuwe Saab 9-3

De laatste tweedehands Saab 9-3 uit de derde generatie is te vinden uit het bouwjaar 2012. In dit jaar ging Saab failliet en werd de productie stopgezet. Dit was niet het einde van de Saab 9-3. In 2014 werd er besloten om weer een nieuwe Saab 9-3 te gaan maken.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.