Occasion Haarlem kopen?

Er zijn vele redenen om de historische stad Haarlem te bezoeken. Het gebied op en rond de Grote Markt, de oude grachten, het Frans Hals Museum, de Waag. Je komt tijd tekort om al dat moois te zien. Maar wist je dat Haarlem ook een zeer aantrekkelijke stad is om op occasionjacht te gaan? GasPedaal.nl treedt graag op als gids bij het zoeken naar een occasion in Haarlem.

Zoek occasions in Haarlem

Bekijk alles

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.

 

Ga doelgericht op expeditie

In Haarlem zit een groot aantal autodealers, waaronder Ford, Toyota, BMW en Saab dicht bij elkaar. Het assortiment jonge en wat oudere tweedehands auto’s is groot en heel divers. Naast deze grote autoboulevard zijn er verspreid in en om Haarlem nog tal van merkdealers en universele autobedrijven te vinden. Via de handige zoekfuncties op GasPedaal.nl vind je snel en eenvoudig de locatie in Haarlem waar ze jouw droomoccasion hebben staan. Thuis achter de pc, laptop, tablet of smartphone zoekt het immers net iets makkelijker dan dat je de hele stad door moet crossen om te vinden wat je zoekt.

Klein maar fijn

Net als in het hele Randstedelijk gebied is het ook in Haarlem veel ‘klein maar fijn’ dat de klok slaat in het occasionaanbod. In de nauwe straatjes en steegjes in het oude centrum en in het drukke stadsverkeer is het wel zo handig om een kleinere auto te hebben. Dat geldt zeker ook voor het inparkeren en het überhaupt vinden van een parkeerplaats. Opvallend is ook dat de elektrische auto’s bijzonder in trek zijn. Dat heeft vast te maken met de openbare discussie over het verbeteren van de luchtkwaliteit en het terugdringen van de CO2-uitstoot. Ook vanuit de gemeente Haarlem worden mensen aangespoord om een elektrische auto te kopen. Op de gemeentelijke website kun je eenvoudig een publiek oplaadpunt aanvragen. Tevens vind je op de site van de gemeente Haarlem een overzicht met alle oplaadpunten. Zo stimuleert Haarlem het kopen van een nieuwe of tweedehands elektrische auto.

Occasion Haarlem moet schoon zijn

Het is een algemene trend dat auto’s steeds zuiniger en schoner moeten zijn. Haarlem haakt daar, net als vrijwel alle grotere steden in Nederland, op in door het invoeren van een milieuzone. In zo’n gebied is het rijden met een oudere dieselauto niet toegestaan. De regels hiervoor worden steeds verder aangescherpt. Het is zeker verstandig om daar bij de aanschaf van een occasion rekening mee te houden. Voor een prikkie een leuk tweedehandsje kopen waarvan later blijkt dat je er geen enkele stad meer mee inkomt, zorgt gegarandeerd voor een fikse kater. Laat je daarover bij aankoop van een wat oudere auto met dieselmotor vooraf goed informeren. Op de websites van onder meer de ANWB, BOVAG en RDW is te lezen welke diesels je beter niet meer aan kunt schaffen. Doe er je voordeel mee als je op jacht gaat naar een tweedehands auto.

Zoek occasions in Haarlem

Op zoek naar een occasion in een nabijgelegen plaats?

Alkmaar
Amsterdam
Heerhugowaard
Purmerend