Occasion Amsterdam kopen?

Op GasPedaal.nl vind je in en rondom Amsterdam een gigantisch aanbod aan betrouwbare tweedehands auto’s. Van groot tot klein, van wat oudere occasions tot piepjonge tweedehands auto’s. Een fietstocht door Amsterdam is hartstikke leuk, maar als je grotere afstanden af moet leggen is een auto een betere oplossing. Een auto huren of delen is een optie, maar een eigen auto – helemaal alleen van jou! – geeft je optimale vrijheid.
Occasions in Amsterdam

Bekijk alles

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.

Een tweedehands auto in Amsterdam kopen is goedkoper dan dat je een nieuwe auto aanschaft. Daarnaast staat je nieuwe occasion dezelfde week nog voor de deur. Een nieuwe auto moet nog geproduceerd of geïmporteerd worden. Meestal duurt het daarom wel een paar weken of maanden voor je weg kunt rijden in je nieuwe bolide. Met een tweedehands auto heb je dat probleem niet.

Tweedehands auto Amsterdam kopen

Een occasion in Amsterdam kopen is een makkie. Op GasPedaal.nl filter je op je eigen voorkeuren. Zoek op merk, type, model, de leeftijd en/of prijsklasse. Het aanbod occasions in Amsterdam is groot. Door te filteren op jouw voorkeuren is de match tussen jou en je nieuwe occasion zo gemaakt!

Occasion Amsterdam kopen: vijf tips

  1. Doe onderzoek naar de betrouwbaarheid van een auto. Goedkoop is duurkoop: de aanschafprijs kan wel laag zijn, maar als je je auto steeds moet laten repareren of onderdelen moet vervangen ben je nog steeds duur uit. Bel eventueel een expert (bijvoorbeeld een autogarage) op, om naar hun ervaringen met het type auto te vragen.
  2. Bereken het onderhoud, de bijkomende verzekeringen en belasting. Hou rekening met de onderhoudskosten die bij het bezitten van een auto komen kijken. Je zit niet te wachten op torenhoge rekeningen van de autogarage. Elke autobezitter is verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Je betaalt per maand ook motorrijtuigenbelasting. Hoe groter en zwaarder de auto, hoe meer belasting je betaalt.
  3. Geduld is een schone zaak. Wees niet te snel met het kopen van je tweedehands auto in Amsterdam. Neem ruim de tijd om de voor en tegens op een rijtje te zetten.
  4. Wanneer je een occasion gaat kopen bij een dealer die bij BOVAG is aangesloten, ligt de prijs over het algemeen hoger. Dat is niet voor niets. Wanneer je een tweedehands auto bij een BOVAG-bedrijf koopt, is hij grondig gekeurd. Het bedrijf is verplicht om tot twaalf maanden BOVAG-garantie te geven. De garantie geldt bij een minimum aanschafbedrag van 4500 euro.
  5. Hou rekening met de restwaarde. Misschien wil je er bij aankoop nog niet aan denken, maar het kan zijn dat je je occasion later weer wil verkopen. Bepaalde kleuren zijn goed voor de restwaarde. De afgelopen veertien jaar werd op GasPedaal.nl het meest gezocht naar zilver, zwart en grijs…

Waarom een occasion in Amsterdam via GasPedaal.nl kopen?

Op onze website zijn de mogelijkheden ongeveer eindeloos. Je hebt keuze uit alle denkbare soorten auto's en alle merken. Of je nu op zoek bent naar een cabrio, bedrijfswagen, gezinsauto of sportauto. Handgeschakeld of automaat. Zoek je occasion Amsterdam in een redelijke straal rondom de stad. Zo voorkom je dat je straks naar de andere kant van het land moet om je nieuwe auto te gaan bekijken. Ook als je nog een keer terug moet voor service of garantie is het handig dat je daarvoor bij een partij in Amsterdam of omgeving terecht kunt.

Occasions in Amsterdam

Op zoek naar een occasion in een nabijgelegen plaats?

Amstelveen
Alkmaar
Almere
Beverwijk

Haarlem
Heerhugowaard
Purmerend