Occasion Enschede kopen

Van Museum Twentse Welle en van Rijksmuseum Twenthe tot de Grolsch Brouwerij: Enschede is als grootste stad in de regio Twente erg veelzijdig. Naast een stevig eigen karakter, prachtige monumenten en een boel gezelligheid biedt Enschede echter meer: een groot aanbod aan aantrekkelijke tweedehands auto's bijvoorbeeld. Een occasion kopen in Enschede? Dat doe je op GasPedaal.nl.

Zoek occasions in Enschede

Bekijk alles

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.

 

Bedenk voordat je je zoektocht naar een occasion in Enschede start, waar je je auto het meest voor gebruikt. Ga je voor een sedan, je weet wel zo’n auto met vier portieren en een kofferbak, of ga je voor de populaire stationwagen. In zo’n gezinswagen heb je zeeën van ruimte, terwijl ‘ie qua ruimte niet zoveel langer is dan een standaard sedan. In Nederland is de hatchback erg populair. Deze auto heeft niet echt een koffer, maar wel een flinke bagageruimte. Op GasPedaal.nl zijn deze auto’s als 3-deurs of 5-deurs terug te vinden.

Zo koop je een occasion in Enschede

Vraag naar de onderhoudshistorie. Al het onderhoud dat aan je auto wordt uitgevoerd, wordt in het onderhoudsboekje bijgehouden. De garage of de dealer voert deze gegevens in. Per onderhoudsbeurt staat vermeld op welke datum deze is uitgevoerd, bij welke kilometerstand en welke auto-onderdelen zijn behandeld. Controleer de kilometerstand van de auto via de website van de RDW. Bekijk of alle (elektrische) voorzieningen werken. Probeer de deurvergrendeling uit en check de werking van de verwarming, ruitenwissers, het alarm en de elektrische ramen.

De dorpels, deuren, wielkastranden, de bodem van de auto en het plaatwerk onder de bumper zijn gevoelig voor roest omdat die delen nat worden van o.a. opspattend water. Kijk of deze onderdelen zijn aangetast. Je kijkt eenvoudig onder de auto door een foto te maken.

Denk ook aan de volgende punten bij het kopen van een tweedehands auto in Enschede:

  • Is er een reserveband aanwezig
  • Check de ramen op krassen, scheurtjes en sterretjes
  • Controleer het oliepeil van de motorolie en het niveau van de koelvloeistof
  • Check de banden. Deze moeten een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben
  • Check de staat van de wieldoppen en/of de (lichtmetalen) wielen
  • Controleer de distributieriem (kijk of er een sticker op de motor is aangebracht met de vervangdatum of check het onderhoudsboekje)

Waar moet je op letten bij een proefrit?

Luister naar de motor. Draait deze regelmatig en hoor je geen opvallende geluiden? Zet de radio niet aan om geen geluidjes te missen. Een bonkend of zoemend geluid zou een mankement aan de versnellingsbak of kapotte wiellagers kunnen zijn. Probeer de auto uit op verschillende wegen, in en buiten de bebouwde kom. Een auto gedraagt zich bij lagere snelheden anders dan op de snelweg. Zoek een afgelegen plek op en test de remmen. Let erop dat de auto niet naar één kant trekt. Dit kan duiden op een afwijking in de remblokken/remschijven of een defecte remklauw. Reparatie hiervan kost behoorlijk veel geld. Goed om in gedachten te houden! Ben je zelf niet zo’n auto-expert? Neem dan een kenner mee. Zo voorkom je een miskoop.

Zoek occasions in Enschede

Op zoek naar een occasion in een nabijgelegen plaats?

Hengelo
Zwolle