Occasion Deventer

Een andere auto kopen is voor de meeste mensen al een feestje op zich. Nog leuker wordt het als je in een historische stad op zoek gaat naar de auto van je dromen. Deventer spant in dat opzicht misschien wel de kroon. Deze Hanzestad in Overijsel is één van de oudste steden van Nederland. In en om het prachtige oude centrum kijk je werkelijk je ogen uit. Natuurlijk hoort daar ook een stukje heerlijke Deventer koek bij. Je zou bij al dat moois en heerlijks haast vergeten waar je echt naar op zoek bent. Want ook occasions Deventer mogen er zijn!

Zoek occasions in Deventer

Bekijk alles

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.

Noord-Duitse invloeden

Deventer maakte in de middeleeuwen deel uit van het Hanzeverbond, een belangrijk Noord-Duits handelsnetwerk. Je vindt er het oudste stenen huis en het oudste wandelpark van ons land. Die handelsgeest is ook tegenwoordig nog kenmerkend voor deze oude Hanzestad. Dat zie je terug in alle winkeltjes en restaurants aan de Brink en in de authentieke oude straatjes en steegjes rondom het grote centrumplein heen. Maar ook aan de rand van Deventer, aan de oevers van de IJsel, is volop bedrijvigheid te vinden.

Daar moet je zijn voor een groot aantal autobedrijven. Zowel merkendealers als universele autobedrijven en autohandelaren. En zoals het een stad met Nedersaksische invloeden betaamt ontbreken daar natuurlijk de bekende Duitse merken als Opel, VW, Audi, BMW en Mercedes niet. Het grote en zeer gevarieerde aanbod aan occasions in Deventer staat eigenlijk een beetje in schril contrast met al het ouderwetse en nostalgische wat je in het oude stadscentrum en binnen de stadswallen aantreft.

Diversiteit occasion Deventer

De diversiteit aan occasions in Deventer is groot. Naast tweedehands auto’s van Duitse makelij zijn ook merken als Mitsubishi, Alfa Romeo, SEAT, Toyota en Mazda goed vertegenwoordigd. Op geringe afstand van elkaar vind je tal van goedgevulde showrooms met tweedehands auto’s binnen ieder budget. Natuurlijk ontbreken bij occasions Deventer de hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s niet. Het zou immers vreemd zijn als er binnen een mooie en duurzame gemeente als Deventer niet veel aandacht is voor milieuvriendelijke auto’s. De gemeente Deventer is niet voor niets bezig om het aantal openbare oplaadpunten in rap tempo te vergroten. Auto’s op benzine en diesel bepalen vooralsnog ook het straatbeeld in en om Deventer, maar de opmars van hybride auto’s en auto’s met een stekker is niet te stuiten. Deventer zet de oude stadspoorten wagenwijd open voor de nieuwe generatie nieuwe en gebruikte auto’s. Historie moet je koesteren, maar je moet wel ruimte bieden aan moderne ontwikkelingen, vindt men in Deventer. Je kijkt hoe dan ook je ogen uit als je op jacht gaat naar een gave tweedehands auto in deze prachtige stad in het oosten van het land.

Zoek occasions in Deventer

Apeldoorn
Doetinchem

Harderwijk
Nijkerk
Nijmegen
Wijchen
Zutphen