Occasions Beverwijk

Beverwijk is bij een groot publiek bekend vanwege het gespecialiseerde brandwondencentrum en de zwarte markt. De Bazaar is uitgegroeid tot de grootste overdekte markt van Europa. Je verdwaalt daar echt tussen alle nieuwe en tweedehands spullen die daar te koop worden aangeboden. Maar buiten al deze handelswaar om kun je ook voor een puike, betaalbare occasion uit Beverwijk gerust naar deze gezellige Noord-Hollandse gemeente afreizen.

Occasions Beverwijk

Bekijk alles

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.

 

Koop gerust bij een universeel autobedrijf

In de praktijk blijkt dat opvallend veel mensen er huiverig voor zijn om een tweedehands auto bij een universeel autobedrijf te kopen. Blijkbaar heeft die groep consumenten meer vertrouwen in de service en garantie van een officiële autodealer. Met deze gedachtegang worden alle universele autobedrijven ernstig tekort gedaan. Natuurlijk bevinden zich onder alle autohandelaren ook louche figuren. Maar de autohandelaren waar je via Gaspedaal.nl een actueel kijkje in de showroom krijgt zijn betrouwbaar en op een serieuze manier met hun werk bezig. Veruit de meeste niet-merk-gebonden autobedrijven zijn aangesloten bij de overkoepelende branchevereniging BOVAG. Die instantie stelt hoge kwaliteitseisen aan de aangesloten bedrijven en bieden de consument garantie. Ga je op zoek naar een occasion in Beverwijk check dan even met wat voor soort autobedrijf je te maken hebt en hoe dat geregeld is op het gebied van consumentenbescherming. Op internet vind je snel en eenvoudig alle informatie over de servicevoorwaarden van BOVAG of vanuit de dealerorganisatie.

Occasions uit Beverwijk koop je onder NAP

Om gesjoemel met kilometerstanden bij tweedehands auto’s tegen te gaan is de Stichting Nationale Auto Pas (NAP) in het leven geroepen. Sinds 1991 verzamelde zij in samenwerking met de RDW kilometerstanden van bijna alle auto's in Nederland. Deze databank wordt nu beheerd door de RDW. Een NAP rapport is een overzicht van de kilometerstanden van de afgelopen jaren. Dit rapport wordt ook wel het tellerrapport genoemd. Alle door de RDW erkende bedrijven zijn wettelijk verplicht de kilometerstand te registreren. Hierdoor ontstaat er een betrouwbaar beeld van de kilometerhistorie. De tellerstand is invloed op de prijs, de onderhoudscondities en de veiligheid van de occasion uit Beverwijk die je wilt kopen. Fraude met terugdraaien van de tellerstand is sinds januari 2014 strafbaar. Daar worden zeer forse boetes voor uitgedeeld. Koop je een occasion in Beverwijk, Zwolle, Apeldoorn, Den Bosch, Maastricht of waar dan ook in Nederland; check via de NAP goed of de tellerstand klopt. Dat geeft je sowieso weer wat extra zekerheid dat je op een eerlijke manier met elkaar zaken doet.

APK biedt geen garantie

Bij de aanschaf van een occasion is ook de vraag of en tot wanneer de auto APK gekeurd is relevant. Het je een prettig gevoel als je weet dat de auto die je koopt nog niet zolang geleden goedgekeurd is. Maar wat zegt een onlangs uitgevoerde APK over de betrouwbaarheid en veiligheid van je auto? Een APK is een momentopname. De auto wordt volgens de keuringseisen van de RDW op tal van punten gecontroleerd. Dat wordt gedaan door een erkend APK keurmeester en die kan zomaar een steekproef van een functionaris van de RDW krijgen. Op het moment van de periodieke keuring mag je ervan uitgaan dat alles technisch in orde is. Maar dat geeft nog geen garantie voor de toekomst. Als de uitlaat geen roestgaten vertoont en als de banden nog voldoende profiel hebben, kan dat kort nadat je de auto gekocht hebt anders zijn. Houd daar wel goed rekening mee en verwar een APK-bewijs niet met een garantiebewijs.

Occasions Beverwijk

Occasions in de buurt van Beverwijk

Aalsmeer
Alkmaar
Amsterdam
Badhoevedorp
Den Helder
IJmuiden