NL aanbod

EU aanbod

Private Lease

Maserati Gran Turismo Occasions

24 occasions gevonden

De Maserati GranTurismo is een elegant gelijnde, tijdloze grand tourer. In de stijlvolle carrosserie van deze 2+2 ligt een heerlijke V8 die niet alleen een dijk aan vermogen, maar ook zalig geluid produceert. Sinds 2007 is er maar één generatie van de GranTurismo gebouwd. De productie werd in 2019 gestaakt. Onder de naam GranCabrio is deze auto ook verkrijgbaar als cabriolet. Ontdek meer over Maserati GranTurismo occasions op Gaspedaal.nl.

Wij vergelijken:

40+ autosites

Kijk ook eens naar 22 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Geschiedenis Maserati GranTurismo

De Maserati GranTurismo wordt gelanceerd in 2007 met een duidelijk doel: het model moet de weelderige luxe van het Italiaanse merk combineren met rijgedrag dat niet onderdoet voor de gemiddelde sportauto. Missie geslaagd, zo ondervinden kopers. In de jaren die volgen slijpt Maserati de GranTurismo verder fijn, zowel op technisch als esthetisch gebied. De Maserati GranTurismo kent een lange productieperiode – na twaalf jaar en bijna 30.000 exemplaren valt in 2019 het doek voor de 2+2 grand tourer. De tweede generatie GranTurismo zal in de toekomst terugkeren met brandstof- en elektrische motoren.

Maserati GranTurismo occasions: het motorenaanbod


Het kloppende hart van de Maserati GranTurismo (2007-2019) is altijd een luidruchtige V8 die in samenwerking met Ferrari tot stand is gekomen. Oorspronkelijk gaat het om een 4.2 liter V8 die 405 pk levert. Daarboven komt al gauw de GranTurismo S te staan, die aangedreven wordt door een 4.7 liter V8 met 440 pk. Bij een opfrisbeurt in 2011 wordt het vermogen verder opgehoogd naar 450 pk. In 2012 lanceert Maserati de GranTurismo Sport als vervanger van de S, nu met 460 pk. De topsnelheid van de GranTurismo ligt tussen de 285 en 300 km/u.

MC Stradale


Waar bij bovenstaande GranTurismo-uitvoeringen de focus meer op luxe ligt, heeft Maserati ook wat achter de hand voor de sportieve bestuurder: de MC Stradale. De MC Stradale is voor het eerst verkrijgbaar in 2011 en maakt zijn aanwezigheid merkbaar met een agressief uiterlijk. Hij is ook een fractie krachtiger: de V8 produceert direct 460 pk. Het grote verschil zit echter in het gewicht: de MC Stradale is tot 110 kg lichter dan de normale Maserati GranTurismo. Dit maakt de grand tourer een stuk scherper in de bochten. Bovendien is de MC Stradale enkel geleverd met twee stoelen.

Maserati GranTurismo occasions: boordevol karakter


Het karakter van Maserati GranTurismo occasions maakt ze aangename auto’s. De GranTurismo is bepaald geen garage queen en dat merk je als je naar tweedehands modellen kijkt. De meeste Maserati GranTurismo occasions hebben minimaal 50.000 kilometer achter de kiezen. Als de auto netjes is onderhouden, vormt dit geen probleem. De GranTurismo is immers een ware grand tourer – gemaakt om mee op pad te gaan.

Alternatieven voor GranTurismo occasions


De Maserati GranTurismo is alleen geleverd als tweedeurs coupé met vier (2+2) of twee stoelen. Er is ook een cabriolet gemaakt, al draagt deze een andere naam: Maserati GranCabrio. Met deze variant kun je in de open lucht genieten van het comfortabele rijgedrag en de luxe van de GranTurismo. Heb je liever een praktischer model, dan biedt de vierdeurs Maserati Quattroporte wellicht uitkomst.

Prijs Maserati GranTurismo occasions


Maserati GranTurismo occasions zijn behoorlijk in waarde gedaald sinds ze voor het eerst op de markt kwamen. Waar je destijds makkelijk meer dan 200.000 euro uit moest geven om een GranTurismo op de oprit te krijgen, kun je vroege exemplaren met een relatief hoge tellerstand op de kop tikken voor een fractie van de nieuwprijs. De prijzen van Maserati GranTurismo occasions zijn redelijk vergelijkbaar met andere grand tourers zoals de Bentley Continental GT en Aston Martin DB11.