Lincoln Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
76 resultaten

Tweedehands Lincoln

Lincoln is een Amerikaans merk van luxeauto's. De Lincoln Motor Company werd in 1917 opgericht door Henry Leland en in 1922 overgenomen door de Ford Motor Company. Ironisch genoeg was Henry Leland daarvoor ook een van de medeoprichters van Cadillac, het merk dat later Lincolns grootste concurrent werd. Andere concurrenten zijn Acura, Audi, BMW, Infiniti, Jaguar, Lexus en -Benz. Lincoln wordt verkocht in 38 landen via ruim 1500 verkooppunten. Door de rijke geschiedenis vind je tegenwoordig een occasion Lincoln uit vrijwel ieder tijdperk. Van oldtimer tot moderne bolide. Je rijdt met zo’n dikke Amerikaan hoe dan ook altijd in de kijker.

Lincoln

Je zou het niet verwachten als westerling, maar in 1996 werd de 5 miljoenste Lincoln geproduceerd. Het Amerikaanse merk is dan ook vooral in Amerika en de rijke oliestaten razend populair. Van oudsher laten presidenten, vorsten, vorstinnen, vooraanstaande politici, diplomaten, topondernemers en beroemdheden zich graag door hun chauffeur rondrijden in een super-de-luxe Lincoln. Alle modellen hebben iets statigs en ze stralen een bepaalde klasse uit. Maar ondanks dat de kans klein is dat je in Nederland door een Lincoln wordt aangereden, heeft het Amerikaanse automerk ook hier een aanzienlijke schare fans. Met name voor de pareltjes op de occasionmarkt is veel belangstelling. Een occasion Lincoln is echt iets voor de fijnproevers onder de autoliefhebbers. Het maakt van autorijden een compleet andere beleving.

Limousines, SUV’s en terreinwagens

Als je op Gaspedaal.nl de zoekterm ‘occasion Lincoln’ intikt gaat er letterlijk een wereld voor je open. Welk ander merk heeft immers binnen vrijwel elk segment één of meerdere modellen te koop? Van de meest luxe limousine tot oversized SUV en van duurdere middenklasser tot terreinwagen. De meest bekende typen zijn de Lincoln Aviator, Lincoln Continental, Lincoln LS, Lincoln Town Car en de Lincoln Zephyr. Dat je de allernieuwste modellen als de Lincoln Navigator en Lincoln Town Car niet of nauwelijks tweedehands tegenkomt heeft met meerdere dingen te maken. Op de eerste plaats wisselen deze oerdegelijke auto’s niet zo snel van eigenaar. Je neemt immers niet makkelijk afscheid van iets waar je verliefd op bent geworden. Een andere reden is dat er diverse modellen Lincoln uitsluitend in Amerika verkocht zijn of worden. Aan zo’n occasion Lincoln moet je dus met een gelukje en via een omweg aankomen. Het kost een paar centen, maar dan heb je wel een unieke auto op de oprit staan.

Ook Lincoln moet kleur bekennen

Bij de oprichting van het gerenommeerde Amerikaanse automerk, ruim 100 jaar geleden, kon niemand vermoeden dat er nu druk gesleuteld wordt aan luxe limo’s met een stekker. Lincoln is immers letterlijk groot geworden door de productie en verkoop van luxe auto’s met een brandstof slurpende V6, V8, V10 of V12 motor. Maar zoals ieder merk moet ook Lincoln kleur bekennen en werk maken van schone en zuinige auto’s. In Amerika is er al een hybride en volledig elektrische versie beschikbaar. Het is dus een kwestie van tijd of ook hier in Nederland koop je zo’n luxueuze occasion Lincoln die geheel of gedeeltelijk elektrisch wordt aangedreven.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.