147 occasions gevonden

Mail alert instellen
Sorteer op:

Infiniti Occasions

In een Infiniti hoor je je helemaal ‘zen’ te voelen. Tenminste, met dit doel is het merk opgericht. Het merk moest voertuigen op de markt gaan brengen volgens de zogenaamde zen traditie uit Japan. Het merk is zeker niet zomaar uit de lucht komen vallen. Dit is namelijk hét premiummerk van Nissan. De Japanse autofabrikanten maken vaker graag onderscheid tussen de reguliere modellen en de premium modellen door hier een andere merknaam aan te geven. Zo heeft het merk Toyota bijvoorbeeld het premiummerk Lexus op de markt gezet. In 1989 besloot het Japanse merk Nissan een eigen luxemerk op de markt te plaatsen met de naam Infiniti.

Diverse soorten Infiniti voertuigen

Nissan wilde het merk Infiniti zeker niet op alle internationale markten introduceren. De focus lag vooral op de markt in Noord-Amerika, maar het succes zorgde ervoor dat de doelstellingen toch werden uitgebreid. Op de eerste plaats werden er uitsluitend sportieve voertuigen van Infiniti gepresenteerd. Hierbij ging het om cabriolets, coupés en sedans die allemaal in de middenklasse of de hogere klasse konden worden geplaatst. Dertien jaar na de oprichting van het merk, in 2002, besloot Nissan om de mogelijkheden uit te breiden. Hierop werden er ook enkele crossover modellen gepresenteerd en werd de premium collectie aangevuld met SUV’s.

naar de Europese markt

Nissan wist met Infiniti het ene succes na het andere te boeken en het werd volgens het Japanse automerk dan ook tijd om ook naar de Europese markt te gaan met het premium merk. Hiervoor werd een speciale serie coupés geproduceerd, volledig in eigen beheer, en met deze serie werd het merk ook in Europa op de markt gebracht. De eerste Infiniti modellen verschenen in 2007 bij de Europese dealers. In het jaar 2009 werd er zelfs een complete vestiging van Infiniti in Europa gevestigd, namelijk in Duitsland.

Populaire tweedehands Infiniti modellen

Nissan heeft al veel succesvolle modellen op de markt weten te plaatsen met het merk Infiniti. Onder de oudere modellen vinden we bijvoorbeeld de tweedehands Infiniti Q45, de gebruikte Infiniti G20 en de Infiniti J30 occasions. Het modellenpalet werd in 2006 gemoderniseerd en hier kwamen ook populaire modellen uit voort. Hierbij valt te denken aan de tweedehands Infiniti M35 en de gebruikte Infiniti M45. In 2010 werd er opnieuw een model gepresenteerd dat goed werd ontvangen op de Europese markt. Dit is de sportieve tweedehands Infiniti G37, een cabrio met een dak dat volledig uit staal is vervaardigd.

Alle Infiniti modellen

Let op! Dit is de testomgeving van GasPedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.