Infiniti Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
99 resultaten

Tweedehands Infiniti

In een Infiniti hoor je je helemaal ‘zen’ te voelen. Tenminste, met dit doel is het merk opgericht. Het merk moest voertuigen op de markt gaan brengen volgens de zogenaamde zen traditie uit Japan. Het merk is zeker niet zomaar uit de lucht komen vallen. Dit is namelijk hét premiummerk van Nissan. De Japanse autofabrikanten maken vaker graag onderscheid tussen de reguliere modellen en de premium modellen door hier een andere merknaam aan te geven. Zo heeft het merk Toyota bijvoorbeeld het premiummerk Lexus op de markt gezet. In 1989 besloot het Japanse merk Nissan een eigen luxemerk op de markt te plaatsen met de naam Infiniti. Nissan wilde het merk Infiniti zeker niet op alle internationale markten introduceren. De focus lag vooral op de markt in Noord-Amerika, maar het succes zorgde ervoor dat de doelstellingen toch werden uitgebreid. Op de eerste plaats werden er uitsluitend sportieve voertuigen van Infiniti gepresenteerd. Hierbij ging het om cabriolets, coupés en sedans die allemaal in de middenklasse of de hogere klasse konden worden geplaatst. Dertien jaar na de oprichting van het merk, in 2002, besloot Nissan om de mogelijkheden uit te breiden. Hierop werden er ook enkele crossover modellen gepresenteerd en werd de premium collectie aangevuld met SUV’s.

Naar de Europese markt

Nissan wist met Infiniti het ene succes na het andere te boeken en het werd volgens het Japanse automerk dan ook tijd om naar de Europese markt te gaan met het premium merk. Hiervoor werd een speciale serie coupés geproduceerd, volledig in eigen beheer, en met deze serie werd het merk ook in Europa op de markt gebracht. De eerste Infiniti modellen verschenen in 2007 bij de Europese dealers. In het jaar 2009 werd er zelfs een complete vestiging van Infiniti in Europa gevestigd, namelijk in Duitsland.

Infiniti

Infiniti heeft veel succesvolle modellen op de markt weten te plaatsen. Bijvoorbeeld de Q30, de FX en de EX. Het modellenpalet werd in 2006 gemoderniseerd en hier kwamen meer populaire modellen uit voort, waaronder de M. In 2010 werd de sportieve G, een cabrio met een volledig stalen dak, gepresenteerd.

Alle Infiniti modellen

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.