NL aanbod

EU aanbod

Lancia Ypsilon Occasions

79 occasions gevonden

De Lancia Ypsilon is sinds 1995 de kleinste auto die je bij Lancia kunt krijgen. Opmerkelijk voor een stadsauto als de Ypsilon is het feit dat deze bovenmaats luxe is voor zijn klasse. Het interieur is chique, comfortabel en in allerlei materialen uit te rusten. Dit geldt ook voor het uiterlijk: deze auto is sinds zijn geboorte in meer dan honderd kleuren verschenen. De Lancia Ypsilon was van oorsprong een driedeurs hatchback, sinds 2011 is het model uitsluitend verkrijgbaar met vijf deuren. Bekijk op Gaspedaal.nl het aanbod Lancia Ypsilon occasions.

Lees meer over Lancia Ypsilon onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Geschiedenis Lancia Ypsilon

Lancia introduceert in 1995 een supermini om het modellengamma verder uit te breiden. De Ypsilon vormt de kleinste auto die het Italiaanse merk levert. Hij onderscheidt zich van andere stadsauto’s door de grote mate van personalisatie die wordt geboden. Klanten kunnen de Ypsilon in alle kleuren van de regenboog krijgen. Het interieur is degelijk en hoogwaardig voor zijn klasse en kan gepersonaliseerd worden. De eerste modelserie mag met recht een succes genoemd worden: de eerste generatie wordt bijna een miljoen keer geproduceerd. De Ypsilon valt in de line-up van Lancia onder de Musa mini-MPV en de Delta hatchback.

Exit van de Nederlandse markt


De tweede generatie van de Lancia Ypsilon wordt in 2003 onthuld met een opgefrist design. Dit succesnummer wordt in 2011 opnieuw vervangen. De Ypsilon krijgt voor het eerst vijf deuren, waarbij de handgreep van de achterdeuren in de bovenhoek is verscholen. Het model verkoopt vooral goed in thuisland Italië. Na een facelift in 2015 verdwijnt de Ypsilon in 2017 van de Nederlandse markt. De Ypsilon wordt in Italië nog altijd gebouwd, moederbedrijf Stellantis heeft zelfs een vierde generatie op de planning staan.

Lancia Ypsilon occasion: handgeschakeld of automaat?


Het motorenaanbod van de Lancia Ypsilon occasions is alleszins bescheiden. De focus ligt op karakter en comfort, prestaties zijn minder belangrijk. Dit is ook waarom de Lancia Ypsilon al sinds de eerste generatie met een automatische versnellingsbak wordt geleverd. De eerste generatie heeft een traploze ECVT automaat, de tweede en derde generaties krijgen een semi-automatische versnellingsbak.

Het motorenaanbod van Lancia Ypsilon occasions


De Lancia Ypsilon is in eerste instantie enkel leverbaar met een stel viercilinder benzinemotoren waarvan het vermogen tussen de 54 en 85 pk ligt. Een dieselmotor krijgt de Ypsilon pas vanaf 2003 bij het debuut van de tweede generatie. Het betreft een 1.3 liter Multijet diesel die tussen de 69 en 90 pk produceert. Het vermogen van de benzinemotoren (wederom viercilinders) rangeert van 60 tot 90 pk. Het motorenaanbod van de derde generatie is divers: er zijn twee-, drie- en viercilinders op benzine en aardgas. In Italië vind je ook nog diesels en hybrides.

Lancia Ypsilon occasions zijn populair


Het mag duidelijk zijn dat de Lancia Ypsilon een succesnummer is van de Italiaanse autofabrikant. Op Gaspedaal.nl is grofweg een derde van alle Lancia occasions een Ypsilon. Welke generatie Ypsilon je ook bekijkt, er zijn altijd wel exemplaren in verschillende kleuren te vinden. Er zijn de standaard grijze, zwarte en witte Lancia Ypsilon occasions, maar je komt ze net zo goed tegen in geel, blauw, rood – soms zelfs gehuld in een two-tone jasje. Hoewel de Ypsilon verkrijgbaar is met automaat, heeft verreweg het grootste gedeelte een handgeschakelde versnellingsbak.

Prijs Lancia Ypsilon occasions


Een Lancia Ypsilon occasion kun je kopen voor relatief weinig geld. Ongeacht welke generatie je zoekt, liggen de bedragen niet heel ver van elkaar vandaan. De prijzen van Lancia Ypsilon occasions zijn vergelijkbaar met soortgelijke stadsauto’s van populaire merken, zoals Citroën, Fiat en Renault.