NL aanbod

EU aanbod

Occasions Met NAP

129.319 occasions gevonden

De kilometerstand van een occasion klopt niet altijd met de werkelijkheid. Vraag jij je ook af hoe je kunt controleren of de kilometerstand die de verkoper noemt wel klopt? De RDW beheert een database met kilometerstanden van auto?s met een Nederlands kenteken. Vroeger was dit de Stichting Nationale Auto Pas. Bij de RDW kan je gratis een NAP tellerrapport opvragen. Alle bedrijven die door de RDW erkend zijn, zijn wettelijk verplicht om de kilometerstand te registeren.

Lees meer over Occasions met onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

280.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

280.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

De Nationale Auto Pas (NAP) is een onafhankelijke stichting. Als je een tellerstand wil checken kun je er bij deze partij van op aan dat ze jou van betrouwbare informatie voorzien. Een kloppende tellerstand is belangrijk. Op basis hiervan weet je namelijk wanneer je onderhoud, zoals het vervangen van de distributieriem, olie of remvloeistoffen, moet uit laten voeren. Natuurlijk speelt de kilometerstand ook een rol bij de prijs van een tweedehands auto. Een auto met weinig kilometers is over het algemeen meer waard dan een auto met een paar ton achter de kiezen.

Hoe gaat Nationale Auto Pas (NAP) te werk?


Via de RDW registreren garagebedrijven bij elke onderhoudsbeurt en/of Algemene Periodieke Keuring (APK) de tellerstand bij de NAP. Ook als je je auto inruilt of verkoopt wordt dit vastgelegd in de NAP-database. Door de tellerstand van je auto te registreren wordt een historie opgebouwd. De NAP kan op basis van deze historie inschatten of de informatie klopt. Stel dat een auto jaarlijks 10.000 kilometer rijdt en opeens maar 1000 kilometer in een jaar heeft gereden, dan gaat er bij de NAP een lampje branden.

Kilometertellerfraude


Bij de inruil of verkoop van een auto wordt inschatting van de waarde gemaakt, het onderhoud en de veiligheid van een auto. Als een autoteller is teruggedraaid heet dat tellerfraude. Volgens de RDW heeft 2% van de auto?s in Nederland een teruggedraaide teller. Voor jou als koper is het belangrijk dat de tellerstand klopt. Als een auto er op papier nog jong en tamelijk ongebruikt uitziet, kunnen onderdelen al veel verder versleten zijn dat dat je op basis van de tellerstand zou denken. Als je een auto wilt kopen is het daarom slim om een NAP tellerrapport aan te vragen. Dat kan je gratis doen via de website van de RDW.

NAP op Gaspedaal.nl


Op Gaspedaal.nl zoek je via de zoekfilters eenvoudig naar een occasion met een bepaalde kilometerstand. Is een kilometerstand te mooi om waar te zijn? Dan is het dat vaak ook! Neem het zekere voor het onzekere en vraag altijd een NAP tellerrapport aan voordat je een auto koopt. Zo weet je zeker dat je geen kat in de zak koopt.

Zoek je een andere categorie occasions?


Goedkope tweedehands auto

Tweedehands auto tot 5000 euro


Kleine tweedehands auto

Grote tweedehands auto