Een goedkope tweedehands auto

De term 'goedkope auto' is een rekbaar begrip. Wat jij goedkoop vindt is voor een ander een flinke smak geld. Als je gericht gaat zoeken naar een betaalbare occasion dan is het sowieso belangrijk om te weten hoeveel geld je aan een tweedehands auto uit wilt/kunt geven. Je zal je wensen qua merk, type, leeftijd, aantal kilometers en uitrustingsniveau (extra luxe) aan moeten laten sluiten op je budget. Realistisch zoeken noemen wij dat bij Gaspedaal.nl

Een auto kopen:

Zoek Tot 500 euro

Zoek Tot 1000 euro

Zoek Tot 2000 euro

Zoek Tot 5000 euro

Zoek Tot 10.000 euro

Geef je ogen en oren goed de kost

Het heeft natuurlijk weinig zin om met een minimaal budget te gaan zoeken naar een jonge tweedehands Porsche, BMW, Mercedes of Audi. Veel duurdere merken en luxe modellen vallen op voorhand al af als je een goedkope tweedehands auto zoekt. Je maakt het zoeken een stuk eenvoudiger door goed te kijken wat je binnen jouw budget allemaal wel kunt kopen. Of dat nou een MPV, een bedrijfswagen, hatchbackelektrische auto of een grote of kleine auto is, het is zeker te doen voor een prikkie! Kijk maar rond op Gaspedaal.nl en je komt al snel uit op kleinere auto's, auto's op leeftijd en auto's met een respectabel aantal kilometers op de teller. Dat wil overigens niet zeggen dat je van dergelijke goedkope auto's niet nog jarenlang plezier kunt hebben.
Je moet met elke occasion sowieso het nodige geluk hebben. Je kunt bijvoorbeeld niet binnenin de motor of versnellingsbak kijken. Ook goed gecamoufleerde oude schadegevallen komen vaak niet direct bij aankoop aan het licht. Geef je oren en ogen goed de kost tijdens een proefrit. Vraag ook bij de verkoper om de onderhoudsgeschiedenis van de auto die je op het oog hebt. Als je beoogde aankoop altijd goed onderhouden is dan is het risico van een kat in de zak kopen niet zo groot. Als jezelf niet zoveel verstand van auto's hebt neem dan iemand mee die dat wel heeft. Ook voor een goedkope auto betaal je immers een behoorlijk bedrag. Je mag daarom best kritisch zijn.

Kijk naar nut en noodzaak

In het echt goedkope segment moet je allerlei luxe opties uit je hoofd zetten. Denk daarbij aan een airco, navigatiesysteem, achteruitrijcamera, panoramisch dak, sportvelgen, brede banden etc. Kijk naar nut en noodzaak en stem daar je keuze op af. Wat is er mis met een kleine, zuinige auto op leeftijd als die technisch in orde is? Je zit droog en warm en hij brengt je veilig en snel van A naar B. Alle extra opties op een goedkope tweedehands auto zijn natuurlijk mooi meegenomen, maar dat is geen noodzaak. Je bent veel beter af met een occasion die net een onderhoudsbeurt en nieuwe APK heeft gekregen dan met een sportstuur of blitse velgen.

Goedkope tweedehands auto's genoeg

Zoek je een kleine en zuinige occasion voor een zacht prijsje, dan is er keuze genoeg. In de categorie goedkope tweedehands auto's kom je uit bij bijvoorbeeld een Kia Picanto, Renault Twingo, Chevrolte Matiz, Daihatsu Charade of Fiat Panda. Stuk voor stuk klein, maar fijn. Goedkoop in aanschaf én lage vaste kosten. Precies waar je als autoliefhebber met een beperkt budget naar op zoek bent!

Zoek je naar een andere categorie occasions?

Tweedehands auto tot 500 euro
Tweedehands auto tot 5000 euro
Kleine tweedehands auto
Grote tweedehands auto
NAP occasions