Kleine tweedehands auto kopen

Bij de aanschaf van een tweedehands auto kun je gerust stellen dat Nederland goed op de kleintjes let. Op Gaspedaal.nl wordt veelvuldig gezocht naar kleine, zuinige auto’s. Goedkoop in aanschaf, praktisch en zuinig in gebruik en met lage vaste kosten. Wat wil een mens nog meer?

Zoek kleine tweedehands auto's

Bekijk alles

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.

 

Trendsetters

De niet te stoppen opmars van kleine auto’s komt voort uit de behoefte en noodzaak om zuinige en wendbare auto’s voor het alsmaar drukkere (stads)verkeer te ontwikkelen. De Aziatische automerken, zoals Toyota, Daihatsu, Nissan, Kia, Mitsubishi en Suzuki produceren al decennialang kleine succesmodellen. Maar in het segment ‘kleine auto’ kunnen we natuurlijk ook niet om de Smart heen. Dit eigenwijze kleintje trekt nog steeds alle aandacht, zeker als blitse cabrio. Ook de gevestigde Europese automerken, zoals Renault, Peugeot, Citroën, Opel, Ford, VW en Fiat hebben diverse kleine modellen. Wie op GasPedaal.nl naar een kleine tweedehands auto zoekt komt al snel uit bij een Renault Twingo, Citroën C1, Opel Corsa, Ford Ka, VW Up, Fiat Panda of Fiat 500.

Kleine tweedehands auto kopen: volop keuze

Het kopen van een kleine tweedehands auto is feitelijk niet anders dan het aanschaffen van een grotere occasion. Als je weet wat je te besteden hebt en waar je de auto vooral voor nodig hebt, is het een kwestie van goed rondkijken. Ga je veel rijden dan is het niet handig om een tweedehands auto met een hoge kilometerstand te kopen. In dat geval is een zuinige diesel misschien een betere optie. Als je kinderen regelmatig meerijden is het aan te raden om voor een kleine vierdeurs te kiezen. Op het gebied van comfort en veiligheid scoren vrijwel alle kleinere modellen ruim voldoende. Het spreekt voor zich dat de standaard modellen weliswaar goedkoper, maar dus ook minder luxe uitgevoerd zijn. Je maakt zelf de keuze of je meer waarde hecht aan een auto met weinig kilometers op de teller. Of ga je toch liever voor een kleine auto die technisch in goede staat verkeert en recent APK gekeurd is? Wat je voorkeur ook is, er valt op GasPedaal.nl genoeg te kiezen.

Beter kopen dan leasen

Het klinkt misschien als een open deur, maar vooral voor autokopers met een smalle beurs en beginnende autorijders is het kopen van een goedkope en zuinige kleine tweedehands auto meestal interessanter dan private of financial leasen. Bij het kopen van en rijden in een kleine tweedehands auto houd je de kosten immers gemakkelijker zelf in de hand. Met elke auto moet je natuurlijk wat geluk hebben, maar in het algemeen rijd je met een goedkoop eigen autootje voordeliger dan met iedere willekeurige leaseconstructie. Velen maken er juist een sport van om zo goedkoop mogelijk auto te rijden. Wat jouw voorkeur ook is, let bij je zoektocht naar een leuke kleine auto dus zeker heel goed op de kleintjes!

Zoek kleine tweedehands auto's

Zoek je een andere categorie occasions?

Goedkope tweedehands auto
Tweedehands auto tot 5000 euro
Grote tweedehands auto
NAP occasions