Occasion terreinwagen

Het klinkt zo lekker stoer als je kunt zeggen dat je in een terreinwagen rondrijdt. De link wordt toch al snel gelegd naar liefhebbers van het ruige werk. Off road rijden, crossen over uitgestrekte akkers en eindeloze zandvlaktes, scheuren door bos en hei, springen over hoge bulten en door diepe kuilen. Dat is toch kicken? Van oorsprong werden terreinwagens (ook wel SUV's genoemd) gemaakt voor militaire doeleinden. Merken als Jeep en Land Rover spreken in dit segment tot de verbeelding. Robuust, sterk, vierwiel aangedreven, maar verre van comfortabel, dat is het imago van terreinwagens. Waarom zou je met onze super de luxe wegennet eigenlijk nog kiezen voor een occasion terreinwagen?

Zoek terreinwagens

Bekijk alles

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.

 

Ideaal voor avonturiers

Sommige chauffeurs kiezen bewust voor de aanschaf van een tweedehands terreinwagen, omdat zij die nodig hebben voor het werk. Denk bijvoorbeeld aan boeren, boswachters, jachtopzieners, beveiligers en uitvoerders in de (wegen)bouw. Ook in het leger maken ze gretig gebruik van die stoere, sterke werkpaarden op vier wielen. Sinds de Jeep en Volkswagen Kubelwagen in de Tweede Wereldoorlog furore maakten, is er echter veel veranderd. Terreinwagens zijn steeds luxer en comfortabeler geworden en soms zijn ze op het eerste zicht niet van een gemiddelde SUV te onderscheiden. Door die hele evolutie is er ook vandaag de dag nog een levendige handel in jonge en wat oudere occasion terreinwagens. Zeker als je als autoliefhebber avontuurlijk aangelegd bent en wel eens van het geplaveide pad af wilt wijken, is een terreinwagen ideaal. Dat het allemaal wat meer schudt, piept en kraakt en dat je wat harder aan het stuur moet draaien wordt op de koop toe genomen.

Veel Japanse occasion terreinwagens

In het verleden domineerden merken als Jeep en Land Rover de markt van terreinwagens. Maar die situatie is langzamerhand veranderd. Als je nu op GasPedaal.nl speurt naar een occasion terreinwagen, kom je veel Japanse merken en modellen tegen. In de jaren 80 zetten de Toyota LandCruiser, Suzuki SJ en Daihatsu Feroza de toon.

Die hard terreinwagenliefhebbers halen hun neus op voor wat zij noemen ‘pseudo terreinwagens’. En noem in die kringen een Hummer alsjeblieft geen terreinwagen, want dat is vloeken in de kerk. Zo’n PC Hooft-tractor is voor patsers die graag gezien willen worden, niet voor het ruige werk. Wil je er echt bij horen in deze categorie, dan kies je voor een stoere 4 x 4 uit het rijtje Nissan Petrol, Mitsubishi Pajero of Isuzu Trooper. Stuk voor stuk terreinwagens die speciaal gebouwd zijn voor het zware werk. Die een stootje kunnen hebben en waarmee je prima over heuvelachtig en onverhard terrein kunt sjezen.

Als je op jacht gaat naar een occasion terreinwagen schrik dan ook niet terug van wat krassen en deuken. Wat oppervlakkige littekens zeggen echter niks over de technische staat van een terreinwagen. Dat hoort er zelfs een beetje bij toch? Je koopt toch ook niet een supersnelle Porsche of Ferrari om er braaf mee door het drukke stadsverkeer te tuffen?

Zoek terreinwagens

Andere filters:

Bedrijfswagens kopen
Brommobiel kopen
Cabrio kopen
Hatchback kopen
Stationwagon kopen