Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
36992 resultaten

Bedrijfswagens occasion

Ondernemers staan erom bekend dat ze vaak snel de juiste beslissing moeten nemen. Ook bij de aanschaf van een bedrijfswagen occasion maakt ondernemend Nederland vaak korte slagen. Als je immers weet waar je die handige caddy, bus of pick-up bedrijfswagen precies voor gaat gebruiken, is de keuze snel gemaakt. GasPedaal.nl biedt ook voor de zakelijke rijder volop keuze.

Waarom niet leasen?

Dat is vaak de eerste vraag die aan een zakelijke rijder wordt gesteld als hij een showroom binnenstapt. Het lijkt op het eerste zicht immers zo aantrekkelijk om tegen vaste kosten zo’n blitse leasebak te rijden. Maar menig ondernemer kiest er bewust voor om te investeren in een goede tweedehands bedrijfswagen. Je blijft dan eigen baas en bent qua merk, type, extra opties en inrichting niet gebonden aan een leasemaatschappij of bepaald dealernetwerk. Bovendien kun je aan je eigen auto van alles verspijkeren. Vrijheid blijheid.

Waar ga je de bedrijfswagen occasion voor gebruiken?


Eigenlijk is dat de belangrijkste vraag als je gaat zoeken naar een bedrijfswagen occasion. Een servicemonteur die dag in dag uit heel het land doorkruist doet er niet verstandig aan een tweedehands bedrijfswagen te kopen waarvan de teller al een paar keer is rond geweest. Een koerier die klein pakketjes rondbrengt heeft niks aan een pick-up met open laadbak. Als je telkens meerdere mensen mee moet nemen is een caddy of bus met 2 or 3 zitplaatsen niet echt handig, Voor het vervoeren van veel, groot en zwaar materiaal is een verlengde bus met imperiaal of pick-up weer handig. Het spreekt voor zich dat je daarbij ook weer onderscheid kunt maken tussen de lichtere bedrijfswagens en de zware jongens.

Kortom, maak simpele afwegingen en ga op zoek naar de bedrijfswagen occasion die het beste aansluit op jouw behoefte. Let er bij het maken van die keuze wel op dat je met een gewoon rijbewijs B een bedrijfswagen mag besturen van maximaal 3500kg. Een andere tip is om vooraf even bij je accountant te informeren hoe het zit met een eventuele fiscale bijtelling. Ook dat is bij de keuze voor een bepaald merk en type tweedehands bedrijfswagen goed om in de gaten te houden.

Vaak kleine verschillen


Als je veel op de weg zit dan zal het je vast opgevallen zijn dat heel veel bedrijfswagens sterk op elkaar lijken. Of je nu achter een caddy van Ford, Opel, Volkswagen, Renault, Fiat of Citroën rijdt, je ziet aan de buitenkant nauwelijks verschil. Vanwege de grotere trekkracht en lagere brandstofkosten rijden vrijwel alle lichte en zwaardere bedrijfswagens op diesel. Technische aandachtspunten zijn een goede vering en schokdemping, stabiele wegligging, antiblokkeersysteem op de remmen, goede stuurbekrachtiging en goed zicht naar alle kanten voor de bestuurder. Een bedrijfswagen is vaak een soort tweede huis en mobiele werkplaats in één. Comfort, veiligheid en zoveel mogelijk puur functioneel gemak zijn bij de aanschaf van een goede tweedehands bedrijfswagen het belangrijkst. Pas op de tweede plaats komen luxe extra’s, zoals lichtmetalen velgen, brede banden, blitse bullbars etc. Je kunt je geld ook als hardwerkende ondernemer maar één keer uitgeven.

Maak werk van een gedegen proefrit


Als je op GasPedaal.nl de bedrijfswagen occasion heb gevonden die aan jouw eisen en wensen voldoet en die past binnen jouw budget, maak dan werk van een gedegen proefrit. Of de auto nu ingeruild is door een collega-ondernemer of afkomstig is van een leasemaatschappij maakt niet uit. In zijn algemeenheid geldt dat dergelijke werkauto’s nogal wat te lijden hebben. Ze zijn daar natuurlijk wel op gebouwd, maar even goed checken of je beoogde aankoop technisch goed in orde is kan zeker geen kwaad. Vraag bij een proefrit dan ook gerust naar de onderhoudsgeschiedenis. Zo’n overzicht zegt veel over hoe goed er voor de bedrijfswagen gezorgd is.

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.