Tweedehands Ferrari FXX

De Ferrari FXX zal je niet zo snel op de openbare weg tegenkomen. Bekend is dat slechts één van de modellen van Ferrari FXX is omgebouwd om toegestaan te worden op de openbare weg. De kans dat je een straatwaardige tweedehands Ferrari FXX tegenkomt is daarmee nihil, zelfs als je via GasPedaal.nl zoekt. Maar, we mogen natuurlijk ook niet vergeten hoe bijzonder deze supersportwagen is, die ook wel wordt gezien als de Super Enzo. Een heel bekend persoon die een model bezit is Michael Schumacher. Hij kreeg deze hypercar van zijn werkgever.

Niet op de weg

De gebruikte Ferrari FXX is, zoals aangegeven, niet toegestaan op de weg. Als je er dus eentje zou willen zien, dan moet je naar een gesloten circuit. Hier wordt de auto uitsluitend ingezet voor bijzondere ontwikkelingsprogramma’s. De tweedehands Ferrari FXX rijdt dan ook niet veel, want de testmodellen die er zijn mogen maar zes keer per jaar worden bestuurd door geselecteerde testrijders. De Ferrari FXX mag verder ook door niemand worden aangeraakt, uitsluitend door een Ferrari team van professionals voor het onderhoud. Dit team bestaat in totaal uit slechts vijftien personen. Alle modellen van de Ferrari FXX blijven altijd eigendom van Ferrari. Ze zijn dus ook niet te koop, maar een beetje te leen, op afstand. Je mag de Ferrari FXX namelijk ook niet thuis hebben. Deze moeten op de vastgestelde circuits blijven staan, welke verspreid over de wereld liggen. Alleen Michael Schumacher mocht de Ferrari FXX thuis hebben, omdat het een cadeau was. Deze auto werd in 2013 voor ruim twee miljoen euro te koop aangeboden.

Bijna allemaal rood

Ferrari staat er natuurlijk om bekend dat bijna alle auto’s rood worden gekleurd. Dit geldt zeker voor de wat oudere modellen. De tweedehands Ferrari FXX werd gemaakt tussen 2005 en 2007. Er werden uitsluitend rode modellen gemaakt, en één zwart model. In totaal zijn er 38 van gemaakt. Het gaat dan om 29 rode modellen in de standaard uitvoering en een zwart model in de standaard uitvoering. Daarnaast zijn er nog 8 verschenen als Ferrari FXX Evolution.

Achter gesloten deuren

Het is zonde dat de Ferrari FXX eigenlijk altijd achter gesloten deuren blijft, want het is een indrukwekkend sportieve auto om te zien. Slechts één tweedehands Ferrari FXX is in die mate omgebouwd dat deze de openbare weg op mag, en het is onbekend waar deze auto zich bevindt. De waarde van de Ferrari FXX ligt tussen de 1,3 en 1,8 miljoen euro.

Populaire zoekopdrachten

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.