NL aanbod
Import auto's
filter_list
Wijzig zoekopdracht
Bouwjaar
Prijs
Km.stand
plus

Uitgebreid zoeken

Bugatti occasions

1 resultaten
 • car
  € 1.280.000
  Bugatti Veyron - EB16.4 (1 owner, German car)
  Bouwjaar: 2006, Km.stand: 12.000 km
  Benzine, 7993cc, 736kW, Automaat, Coupé, Rood, 2-deurs
  Uden (NB)
  Bron: AutoWereld.nl
bell-o

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Bugatti

Bugatti is een merk van internationaal niveau, letterlijk. Bugatti is een autofabrikant in Duitsland, met een productielocatie in Frankrijk en een merknaam die volledig Italiaans is. Veelzijdiger kan het bijna niet, en dat moet oprichter Ettore Bugatti ook gedacht hebben. Hij maakte in de jaren twintig van de vorige eeuw al voertuigen die door velen werden bestempeld als absolute droomauto’s. De voertuigen van Bugatti hadden niet alleen een indrukwekkend design, maar waren ook nog eens voorzien van een bijzonder krachtige motor. De nasleep van de Tweede Wereldoorlog zorgde ervoor Bugatti in de jaren vijftig werd opgeheven. Pas aan het einde van de jaren negentig kocht het Volkswagen concern de merkrechten en werd er een Bugatti fabriek in de plaats Elzas gebouwd. Hier reed in 2005 de eerste door Volkswagen ontworpen Bugatti auto weg, de Bugatti Veyron, welke direct werd neergezet als supersportauto.

Oude en nieuwere Bugatti modellen

De geschiedenis van Bugatti is rijk, ondanks dat er enkele decennia een diepe stilte rondom het merk heeft geheerst. Als je bij Gaspedaal.nl op zoek gaat naar Bugatti occasions, dan kan je de oude modellen tegenkomen, die nog helemaal zijn ontworpen vanuit Bugatti zelf. Daarnaast kom je natuurlijk vooral ook Bugatti modellen tegen die door Volkswagen werden ontworpen. Het was voor Volkswagen een gok om een supersportwagen met maar liefst 1000 pk op een markt te zetten terwijl het op dat moment al in het teken stond van duurzaamheid. Achteraf is het de gok meer dan waard geweest.

Succesvolle modellen uit de geschiedenis

De Bugatti modellen zijn bijzonder succesvol geweest in de geschiedenis. In 1908 kwam de Bugatti Type 10 op de markt, welke ook wel bekend staat als de sigaarvormige sportauto. In de jaren twintig werden de eerste modellen geproduceerd met 8-cilinder motoren. Deze modellen, Bugatti T30, waren ook bijzonder succesvol. Een jaar later verscheen de volgende hit alweer, namelijk de Bugatti T28. Andere noemenswaardige oude modellen van Bugatti zijn onder meer de Bugatti T44, de Bugatti T57 en het naoorlogse model, de Bugatti Type 101.

De nieuwere Bugatti modellen

Voordat Volkswagen de rechten over Bugatti overnam probeerde een Italiaan nog een succes te maken van Bugatti. Hij kocht niet alleen Bugatti, maar ook Lotus. Dit was in de jaren tachtig. Hij ontwikkelde de sportwagen Duo en dit betekende direct een faillissement. Echter, in zijn jaren werd wel de Bugatti EB110 uitgebracht, welke de uitstraling van een Lamborghini had. Volkswagen startte vervolgens met de productie van de Bugatti Veyron, waarvan inmiddels meerdere modellen beschikbaar zijn.

Alle Bugatti modellen

Gaspedaal.nl / Bugatti