NL aanbod

EU aanbod

Bugatti Veyron Occasions

1 occasions gevonden

Bugatti Veyron - EB16.4 (1 owner, German car)

€ 1.350.000

Bugatti Veyron - EB16.4 (1 owner, German car)

2006, 12.000km

Uden (NB)

Vergelijk

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Tweedehands Bugatti Veyron

De Bugatti Veyron is de eerste Bugatti die werd gebouwd onder invloed van Volkswagen. Meer dan honderd jaar geleden werd het merk Bugatti al opgericht en het merk was bijzonder succesvol. De Tweede Wereldoorlog had een behoorlijke impact op het merk en in de nasleep van deze financieel moeilijke periode werd Bugatti gedwongen te stoppen in de branche, in de jaren vijftig. Vervolgens werd in de jaren tachtig nog door een Italiaan geprobeerd om het merk nieuw leven in te blazen. In deze periode werden de Bugatti EB110 modellen gemaakt, waarvan ook nu nog diverse occasions te koop zijn. De Italiaanse fabriek ging op korte termijn weer failliet en vervolgens nam Volkswagen in de jaren negentig de merkrechten van Bugatti op zich.

De eerste verschijning van de Bugatti Veyron

Het prototype van de tweedehands Bugatti Veyron werd in 1998 al gepresenteerd als de supersportwagen van exclusieve kwaliteit. Er werden meerdere prototypes gemaakt. Zo werd er door Volkswagen een model ontworpen met zestien cilinders en er werd een prototype gebouwd met achttien cilinders. De 16-cilinder variant won uiteindelijk en is op de markt verschenen. Dit gebeurde pas in 2005.

Het enige beschikbare model

Volkswagen heeft tot nu toe alleen nog de Bugatti Veyron op de markt gebracht, dan wel in meerdere uitvoeringen. De tweedehands Bugatti Veyron EB16.4 was tussen de jaren 2005 en 2007 de snelste productieauto ter wereld, met een maximumsnelheid van maar liefst een ruime 407 km/u. Nog altijd is de Bugatti Veyron de duurste auto ter wereld van dit moment. De Bugatti Veyron werd naar Pierre Veyron vernoemd. Deze autocoureur won de 24 uur van Le Mans in het jaar 1939. Hij reed in een Bugatti Type 57.

Meerdere uitvoeringen

In 2010 werd er door het Volkswagen concern een andere uitvoering uitgebracht. Dit is de tweedehands Bugatti Veyron 16.4 Super Sport. Deze overtreft de Bugatti Veyron EB16.4 occasions ruimschoots. Deze behaalt namelijk een topsnelheid van meer dan 430 km/u en heeft een prestatievermogen van maar liefst 1200 pk. De tweedehands Bugatti Veyron hebben een vermogen van 1001 pk, en dit is natuurlijk al behoorlijk indrukwekkend. Het kost de auto, welke voorzien is van een 8l W16 motor met vier turbo’s, slechts 2,5 seconden om vanuit stilstand naar de snelheid van 100 km/u te schieten. In 7,3 seconden wordt de snelheid van 200 km/u al aangetikt. Er wordt natuurlijk niet voor niets gesproken over een supersportwagen. Deze Bugatti Veyron occasions zijn voorzien van vierwielaandrijving, een 7-traps DSG versnellingsbak en maar liefst tien radiatoren. De eerste opvolger verovert de markt in 2016. Dit is de Bugatti Chiron.

Gaspedaal.nl

 / 

Bugatti

 / 

Veyron