NL aanbod

EU aanbod

Abarth Occasions

243 occasions gevonden

Abarth occasions zijn Fiat-modellen die flink sportiever zijn dan de standaard-auto?s van het Italiaanse merk. Auto?s van Abarth zijn feitelijk gewoon Fiat-modellen op standje elf. Het merk staat bekend om zijn soms over-the-top uitvoeringen van met name de Fiat 500, waarbij deze kleine modellen opeens beschikken over een zeer krachtige motor en vormgeving die verraadt dat je hier met iets speciaals te maken hebt. Een Abarth occasion is dan ook echt iets bijzonders.

Lees meer over Abarth onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

285.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 405 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Een auto van Abarth is extreem

Abarth is al tientallen jaren de huistuner van Fiat en maakte in 1958 furore met de Fiat 500 Abarth. Dit was een uiterst heftige variant van de overbekende 500. Zo heftig zelfs, dat het vergrote motorblok niet eens onder de motorkap paste. Dat betekende dat je met de oude Abarth-variant van de Fiat 500 ? en ook de Fiat 600 ? altijd met het motorklepje open moest rijden om te zorgen dat er nog wat koeling plaatsvond. Het tekende de ietwat compromisloze aanpak van Abarth die in de loop der jaren wel wat veranderd is.

Een Abarth occasion heeft veel vermogen


Want ook in de moderne Fiat 500 ligt een motorblok dat veel vermogen levert voor zo?n klein model. 160 pk voor een auto die amper wat weegt is gewoon veel en dat levert een model op waar je heerlijk sportief mee kunt rijden. Dat compromisloze van de oude Abarth 500 is wel verdwenen; de motorkap kan gewoon dicht en de auto is een stuk minder krankzinnig dan zijn illustere voorganger. En dat is misschien maar beter ook, want het is wel fijn om een snelle hatchback te hebben die ook gewoon bruikbaar is in het dagelijkse verkeer.

Een overzicht van Abarth occasions


Abarth heeft met de 500 wel zijn bekendste model, maar er zijn veel meer Fiat-modellen onder handen genomen. Een overzicht van de bekendste Abarth auto?s levert het volgende op:

  • De Abarth 500 is dus de bekendste van allemaal. Zowel de oorspronkelijke Fiat 500 als de nieuwe retro-versie is te vinden met Abarth-behandeling. Dit levert al met al een kleine hatchback op die prestaties levert waar menig grotere GTI jaloers op zou zijn.

  • De Abarth 595 is ook een 500, maar dan nog weer een tandje dikker. Net wat meer vermogen, net wat meer styling. Een feest om in te rijden.

  • De Abarth 695 is de overtreffende trap van de bovengenoemde modellen. Dit model levert bijna 200 pk en is hiermee de snelste van het setje. Een blik op de agressieve styling leert dat het de 695 menens is.

  • De Abarth 124 Spider is de Abarth-versie van de Fiat 124. Deze fraaie cabriolet heeft dankzij Abarth een bak meer vermogen en een koolstofvezel motorkap ter gewichtsbesparing. Een heel fijne sportwagen voor de mooie dagen.

  • De Abarth Punto is een Fiat Punto met wat meer spierballen. Een prima bruikbare hatchback en wat groter dan de 500, dus met wat meer ruimte voor passagiers en bagage.


Prijs Abarth kan hoog zijn


Het mag geen verrassing zijn dat de prijs van een Abarth aanzienlijk hoger zal liggen dan die van de getemde versie van Fiat zelf. Maar wat krijg je ervoor terug? Een zeer goed uitgebalanceerd model, dat als een vervelend mugje om de duurdere sportwagens kan zoemen. Dat is de kracht van een Abarth; het is een echte pocket rocket waar je ontzettend veel plezier in kunt beleven. Natuurlijk verbruiken ze wat meer benzine en natuurlijk moet je wat vaker nieuwe banden halen, maar wat maakt dat uit? Je hebt een Abarth.

Alle Abarth modellen