Occasions Roermond

Al eeuwenlang is Roermond een echte handelsstad. Deze Limburgse stad kent een rijke historie en is door de jaren heen uitgegroeid tot een industriestad met allure. Meel, sigaren, verfstoffen, stroop, meubelen, koffie en textiel; het wordt allemaal gemaakt, bewerkt of verwerkt door de vele bedrijven in Roermond. Leuk weetje is dat in deze stad ook de Eerste Nederlandsche Rijwielfabriek (1923) gevestigd was. Op zich niet gek dat deze handelsstad populair is onder autoliefhebbers. Een occasion Roermond kopen is een sport op zich. Je moet van (onder)handelen houden.

Occasions in Roermond

Bekijk alles

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.

 

Roermond is vanwege de industrie, het grote en gevarieerde winkelaanbod en het moderne outletcenter erg populair bij een groot publiek. Dat geldt voor Nederlanders, maar zeker ook voor Belgen en Duitsers. Die wippen vaak de grens over om in Roermond te shoppen of zaken te doen. De gunstige ligging, vlakbij de grens met Duitsland en België is ook terug te zien in de concentratie autobedrijven. De bekende Duitse automerken, zoals Opel, Audi, Volkswagen, Mercedes en BMW hebben in de grote Limburgse steden een moderne vestiging.

Er worden door de grote dealerbedrijven in Maastricht, Heerlen, Sittard, Kerkrade en Roermond grote aantallen nieuwe auto’s verkocht. Dat betekent dat er veel puntgave auto’s worden ingeruild. Op het enorme aanbod aan puike occasions Roermond heeft ook de levendige leasemarkt een grote invloed. Bij de industriële bedrijven rijden veel medewerkers in een fonkelnieuwe auto van de zaak. Deze leaseauto’s worden na pak ‘m beet 3 jaar en met weinig kilometers op de teller ingeruild voor een nieuwe leasebak. Hiermee is het geheim achter de grote hoeveelheid aantrekkelijk geprijsde tweedehands auto’s in Limburg makkelijk te verklaren.

Met dank aan Koning Willem I

Koning Willem I zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat Roermond hoofdstad van een groot arrondissement werd, zoals Hasselt en Maastricht. Dit gaf de stad nog meer aanzien. Door de bloeiende handelsgeest, ondernemerszin en bestuurlijke kwaliteiten ontstond een welvarende stad. Dat is ook weer af te lezen aan de tweedehands auto’s die je bij je zoektocht naar een occasion Roermond op GasPedaal.nl tegenkomt.

Natuurlijk kom je bij de dealerbedrijven en autohandelaren volop leuke kleine, zuinige en goedkope occasions tegen. Er rijden immers genoeg Limburgers in een Ford Ka, Toyota Aygo, Opel Corsa, Kia Picanto, Fiat Panda, Citroën C1 of Renault Twingo. Door de relatief grote concentratie zakelijke rijders en bemiddelde (geslaagde) ondernemers, vind je in de grensregio Limburg ook opvallend veel luxe uitgevoerde merken en modellen als je een occasion Roermond zoekt.

Controleer onderhoudshistorie van een occasion Roermond

Kijk goed naar de leeftijd en kilometerstand en probeer achter de onderhoudshistorie te komen. Vooral bij ingeruilde leaseauto’s gebeurt het namelijk nogal eens dat er niet of nauwelijks onderhoud is gepleegd. In dat geval zou je op korte termijn zomaar voor onverwacht hoge kosten voor onderhoud en reparatie kunnen komen te staan. Check dat dus even en kijk of je terug kunt vallen op een bepaalde garantie, bijvoorbeeld via BOVAG.

Occasions in Roermond

Op zoek naar een occasion in een nabijgelegen plaats?

Provincie Limburg
Eindhoven
Helmond
Venlo