Occasion Amersfoort kopen?

Eigenlijk is het zonde om de prachtige, historische en oergezellige stad Amersfoort links te laten liggen. Door je alleen maar te focussen op de concentratie autobedrijven en showrooms aan de rand van de stad, kort langs de snelweg, doe je jezelf en Amersfoort tekort. Maar de kans dat je in of om Amersfoort de tweedehands auto van je dromen vindt is bijzonder groot. Het advies van GasPedaal.nl: koop een stadsplattegrond en maak zoveel mogelijk proefritjes langs de mooiste plekjes in Amersfoort.

Occasions in Amersfoort

Bekijk alles

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.

 

Prima uitvalsbasis voor koopjesjagers

Amersfoort ligt letterlijk in het hart van Nederland, vlakbij Utrecht en niet zo ver van de Randstad. Op zich dus niet zo vreemd dat er in dit dichtbevolkte stukje Nederland zo’n groot en gevarieerd aanbod aan jonge en wat oudere tweedehands auto’s te vinden is. De sterke concurrentie binnen zowel de merkdealers als universele autobedrijven zorgt ervoor dat gericht zoeken op occasions in Amersfoort binnen GasPedaal.nl tot een interessant prijsvoordeel kan leiden. Dat geldt voor de meest courante kleinere stadsauto’s, en ook voor de wat grotere, luxere modellen. Voor koopjesjagers loont het zeker om de afslag Amersfoort te pakken.

Occasions Amersfoort, echt iets voor cityhoppers

Voor een grote diversiteit aan jonge en wat oudere tweedehands auto’s kun je op tal van plaatsen in en om Amersfoort terecht. Zo zitten er verdeeld door de stad en op de industrieterreinen veel hotspots met een groot aantal occasions in alle merken en modellen. Op een prominente plaats, kort langs de A1 zitten een aantal grote autodealers bij elkaar. Waaronder van de merken BMW, Mini, Renault en Mercedes Benz. Op zoek naar occasions in Amersfoort is echt iets voor cityhoppers. Maar wil je toch enigszins recht op je doel af, dan is het maken van een voorselectie op GasPedaal.nl zeker aan te raden. Mocht je snel de tweedehands auto van jouw dromen gevonden hebben, dan is er in Amersfoort nog genoeg te beleven om de dag verder mee te vullen. Al is het maar je toosten op je nieuwe aankoop op één van de vele gezellige terrassen.

Groen moet nog groener

Voor een historische stad die aanschurkt tegen het Groene Hart zou je verwachten dat die vooroploopt op het gebied van het terugdringen van de CO2-uitstoot. Op dat gebied moet Amersfoort nog een stevige inhaalslag maken. Er wordt in Amersfoort veel geroepen over duurzaamheid, CO2-neutraal en schone lucht, maar in de praktijk is daar nog niet veel van terechtgekomen. Daar wordt flink werk van gemaakt. Dat geldt ook voor het creëren van een groot aantal openbare oplaadpunten voor auto’s met een stekker. Koop je een elektrische occasion, dan is het soms nog even zoeken naar een plek waar je de accu op kunt laden. Zeker omdat je de auto in een grote stad als Amersfoort nu eenmaal niet vaak bij jezelf voor de deur kunt parkeren.

Occasions in Amersfoort

Op zoek naar een occasion in een nabijgelegen plaats?

Baarn
Provincie Utrecht
Veenendaal
Amsterdam
Haarlem
Soest