Lada Niva occasions

4 resultaten
 • € 14.940
  Lada Niva - 1.7i 4x4 - 1e Eigenaar - Topconditie
  Bouwjaar: 2009, Km.stand: 96.328 km
  Benzine, 1690cc, 60kW, Handgeschakeld, SUV / Terreinwagen, Paars, 3-deurs
  Mijdrecht (UT)
  Bron: AutoTrack, AutoWereld.nl, Nederland Mobiel
 • € 5.750
  Lada Niva - 1.7i **61.000 km.**4x4
  Bouwjaar: 2004, Km.stand: 61.187 km
  Benzine, 1690cc, 60kW, Handgeschakeld, SUV / Terreinwagen, Groen, 3-deurs
  Cothen (UT)
  Bron: AutoTrack, AutoWereld.nl, Nederland Mobiel
 • € 2.999
  Lada Niva - 1.7i 4WD 4X4 NL-AUTO UNIEK/APK
  Bouwjaar: 1995, Km.stand: 96.715 km
  Benzine, 1690cc, 59kW, Handgeschakeld, SUV / Terreinwagen, Wit, 3-deurs
  Hendrik-Ido-Ambacht (ZH)
  Bron: AutoTrack, AutoWereld.nl, AutoDealers
 • € 21.800
  Lada Niva - Bronto Nieuw incl. BTW/ ex. BPM
  Bouwjaar: 2018, Km.stand: 250 km
  Benzine, 1690cc, 61kW, Handgeschakeld, Groen
  Surhuisterveen (FR)
  Bron: AutoWereld.nl, Nederland Mobiel, AutoVoorU

Tweedehands Lada Niva

Liefhebbers van oerdegelijk Oost-Europese degelijkheid zijn gek op de Lada Niva. De eerste versie van deze Russische terreinwagen werd in 1975 gepresenteerd. Nu, vele jaren en evenzoveel updates later, wint de Lada Niva nog steeds terrein. Ook de occasion Lada Niva is geliefd bij een groot publiek. Het is dan misschien niet moeders mooiste, maar hij is wel ijzersterk. Ook in het zware werk!

De Lada Niva is door de Russische autofabrikant AvtoVAZ ontwikkeld. De vierwiel-aangedreven auto wordt gebouwd in de stad Toljatt. Vanaf 1977 is de auto nagenoeg ongewijzigd in productie. Sinds 1994 is er ook een vijfdeurs uitvoering met een verlengde wielbasis of een driedeurs pick-up op het chassis van de vijfdeurs. Anders dan de Russische terreinwagens OeAZ 469 en LoeAZ 969 is de Niva een terreinvaardige personenauto. De driedeursauto werd meteen vanaf de introductie een groot succes, ook in West Europa. Velen waarderen de robuuste uitstraling, degelijkheid en power van de Lada Niva. Het is met zijn krachtige motor en gunstige koppel een perfecte auto voor het zwaardere terreinwerk. Koop je een occasion Lada Niva, dan koop je bepaald geen Russisch eitje.

Lada Niva

De Lada Niva verdiende onder meer zijn sporen bij de aanleg van de kanaaltunnel tussen Frankrijk en Engeland. Bij die megaklus werden maar liefst 45 Lada Niva’s gebruikt voor het transporteren van werklieden en allerlei goederen. Tijdens het hele project reden de terreinwagens ieder zo’n 70.000 km door onherbergzaam terrein. Dat de auto’s deze ultieme beproeving zonder noemenswaardige problemen hebben doorstaan, zegt veel over de degelijkheid en technische betrouwbaarheid van de Lada Niva. Sinds de jaren 80 en 90 zijn er diverse veranderingen aan de carrosserie, het chassis en de afwerking van de Lada Niva doorgevoerd. De terreinwagen oogt daardoor wat moderner, maar hij heeft aan kracht niet of nauwelijks ingeboet. Met name de uitvoering met de 1.9 PSA-dieselmotor weet niet van ophouden. En dat zelfde geldt ook voor de variant met de verbeterde benzinemotor met multipoint-inspuiting die begin deze eeuw het levenslicht zag. Een smet op het blazoen was de te hoge C2-uitstoot waardoor de Lada Niva in 2010 tijdelijk van de Nederlandse markt verdween.

Occasion Lada Niva met facelift

In de ons omringende landen ging de verkoop van nieuwe Lada Niva’s gewoon door. Achter de schermen werd in samenwerking tussen AvtoVAZ en General Motors hard gesleuteld aan een gefacelifte versie van de oude vertrouwde krachtpatser. In 2015 werd de gemodificeerde versie van de Lada 4x4 geïntroduceerd met de aanduiding Urban. Deze heeft lichtmetalen velgen, kunststof bumpers, stoelverwarming, elektrisch bedienbare ruiten en elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels. In 2016 kreeg de 4x4 opnieuw een kleine facelift, bestaande uit onder meer een nieuwe grille, vernieuwde middenconsole met bekerhouders, elektrische raambediening en een nieuw logo op de achterkant. Naast talrijke detailwijzigingen werden ook de reminrichting en koppeling gewijzigd. Al met al kun je zeggen dat de occasion Lada Niva door of ondanks alle ontwikkelingen nog steeds terrein (over)wint. Op Gaspedaal.nl vindt je hoe dan ook een tweedehands Lada Niva waar een boeiend verhaal achter schuilgaat.

Populaire zoekopdrachten

Gaspedaal.nl / Lada / Niva