Lada Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
18 resultaten

Tweedehands Lada

We kennen allemaal de beelden die ons vanachter het ijzeren gordijn bereikten. Zoveel grauwheid, je zou er depressief en neerslachtig van worden. Met de val van de Berlijnse Muur (november 1989) kwam stap voor stap de verandering. Automerken als Trabant en Lada roepen nog steeds de herinnering op aan het oude communisme. Meer ‘tank’ dan auto, vonden wij westerlingen. Maar tijden veranderen. Wie had ooit durven voorspellen dat er nu op GasPedaal.nl steeds vaker gezocht wordt naar een tweedehands Lada? De moderne opvolgers van de aloude Lada 2101 doen het goed als occasion.

Geen Russisch eitje

De evolutie binnen AvoVAZ-fabriek in Toljatti was de afgelopen decennia wat je noemt geen Russisch eitje. In de grootste autofabriek ter wereld heeft een productielijn van maar liefst 145km. Dagelijks werken er 180.000 medewerkers aan de productie van auto’s die ook heden ten dage nog vooral in de Oostbloklanden rondrijden. In het thuisland staat Lada overigens vooral bekend onder de naam Zigoeli. In deze wereldmacht heeft men blijkbaar moeite met veranderingen. Om die reden is er heel lang (te lang) vastgehouden aan de Lada 2102, de eerste lichtgewicht personenauto van Russische makelij. Met de in 1977 gelanceerde Lada Niva werd dezelfde fout gemaakt. Deze vierwiel aangedreven auto had een wat je noemt spartaans uiterlijk. Met name de vriendelijke prijs maakte deze Russische terreinwagen toch aardig populair in ons land.

Lada met westers tintje

Lange tijd hebben we niet of nauwelijks iets meer van Lada vernomen. Daar kwam pas verandering in toen Renault-Nissan in 2014 een meerderheidsbelang kreeg binnen AvtoVAZ. Klassieke modellen, zoals de Lada 2107 en Lada Samara, werden uit de productie genomen en daar kwamen nieuwe auto’s voor in de plaats. De Largus en Granta zijn de meest bekende. De Largus is feitelijk een omgedoopte Dacia Logan. De Granta borduurt voort op de Lada Kalina en is als sedan en hatchback te koop. In 2015 kwamen daar de Lada Vesta, de X-Ray en de X-Ray Cross bij. Stuk voor stuk auto’s waarbij de westerse invloeden duidelijk zichtbaar zijn. Uiteraard aangevuld met een vleugje Japans vernuft.

Cultuurschok

Al met al kun je spreken van een echte cultuurschok binnen de muren van de gigantische autofabriek in Toljatti. Naast een ranche aan nieuwe modellen moest ook de meest orthodoxe 4x4 er aan geloven. De stoere terreinwagen die in 2014 van de band rolde kreeg de naam Urban. Deze nieuweling kreeg voor het eerst in zijn 37-jarige bestaan van Lada een update aan het uiterlijk. Een saaie Rus met kunststof bumpers, dakrails en lichtmetalen velgen. Het is even wennen. Op GasPedaal.nl kom je als liefhebber van tweedehands Lada zeker aan je trekken. Het is dan qua techniek, vormgeving en rijcomfort nog niet allemaal even gepolijst, maar het rijden in een Lada heeft absoluut zijn charme. Zeker omdat je ze vaak voor een prikkie kunt kopen!

Alle Lada modellen

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.