NL aanbod

EU aanbod

Infiniti FX Occasions

17 occasions gevonden

De Infiniti FX is een middelgrote crossover SUV die over een periode van tien jaar wordt gebouwd. Hij heeft een zeer sportieve aard, wat vooral veroorzaakt wordt door de krachtige motoren die erin geleverd worden. Het is ook terug te merken aan het rijgedrag van de FX, die zeer direct stuurt en stevig op de weg ligt. Geheel in lijn met de filosofie van het merk is de crossover volgeladen met allerlei luxe features. Standaard is hij dan ook zeer compleet en hij is nóg lekkerder te maken met extra?s. Ontdek meer over Infiniti FX occasions.

Lees meer over Infiniti FX onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Geschiedenis Infiniti FX

De luxe tak van Nissan, sinds eind jaren tachtig bekend als Infiniti, komt in 2003 met een veelbelovend model op de proppen. Het gaat om een middelgrote crossover SUV, maar niet zoals we gewend zijn. Hij wordt namelijk gebouwd op hetzelfde platform als ? tromgeroffel ? de Nissan 350Z. De Infiniti FX, zoals hij heet, is dan ook vooral gefocust op sportiviteit en een enerverende rijervaring. Het platgeslagen, gladde design van de koets benadrukt dit des te meer. Als vanzelfsprekend is elke Infiniti FX occasion volgeladen met luxe features en is het een hoogwaardig afgewerkte, comfortabele en veilige auto.

Uitvoeringen en bouwjaren


De Infiniti FX wordt over twee generaties gebouwd, waarvan de eerste loopt van 2003 tot en met 2008 en de tweede van 2008 tot en met 2013. Hij wordt daarna opgevolgd door de QX70. Standaard zijn alle Infiniti FX uitvoeringen voorzien van achterwielaandrijving, al is een slim vierwielaandrijvingsysteem dat wanneer nodig automatisch inschakelt een optie. Bescheiden is hij niet: er ligt minimaal een krachtige V6 in, maar als je echt pit wilt, kun je opwaarderen naar een V8. Het vermogen over de reeks rangeert van 280 tot 390 pk. Alle Infiniti FX uitvoeringen hebben een automaat.

Infiniti FX occasions


Infiniti is nooit echt aangeslagen in Nederland. Het is bij voorbaat een niche automerk, dat vooral goed scoort in overzeese markten als de Verenigde Staten. Dat gezegd hebbende, is de FX als occasion het meest populaire dat Infiniti hier aan de man heeft gebracht. Als tweedehands model kan het een regelrechte topper zijn. De prijzen zijn inmiddels behoorlijk gedaald en standaard is hij voorzien van een zeer complete uitrusting. De keuze draait vooral om welke motorisering je begeert. Instappen kan met een V6, maar voor het echte beukwerk moet je een Infiniti FX occasion met potente V8 hebben.

Alternatieven


De catalogus van Infiniti is relatief gelimiteerd in vergelijking met andere automerken. Toch kun je er een aantal alternatieven vinden als een Infiniti FX occasion je niet helemaal aanspreekt. Allereerst kun je de QX70 bekijken. Dit is zijn opvolger en daarmee logischerwijs een moderner model. Ook de iets kleinere QX50 behoort tot de mogelijkheden. Bovendien beschikt laatstgenoemde over kleinere motoren en een dito prijs. Zoek je naar iets uit dezelfde periode als de Infiniti FX occasions, dan kom je uit bij de EX. Ook dit model is kleiner en daarmee financieel wat aantrekkelijker ? ook tweedehands.

Prijzen Infiniti FX occasions


De Infiniti FX is in wezen een uitmuntende auto, die qua techniek, luxe en betrouwbaarheid uitblinkt. Daar het merk in Nederland nooit echt is aangeslagen, blijft het ook als occasion een vrij ongeliefd model. Dit is goed nieuws als je naar de prijs kijkt: je kunt al een tweedehands Infiniti FX kopen voor een fractie van de nieuwprijs. Voor dat geld krijg je een zeer complete auto met machtige prestaties. Afhankelijk van de staat, de tellerstand, het bouwjaar en de specificatie kan de prijs variëren. Hij blijft echter goedkoper dan concurrenten als de BMW X6 en Porsche Cayenne.