NL aanbod

EU aanbod

DS Occasions

798 occasions gevonden

DS occasions zijn modellen van Franse komaf die gericht zijn op de premium markt. DS begon het leven als een modellijn van Citroën, maar in 2015 werd besloten om het als op zichzelf staand merk in de markt te zetten. DS is onderdeel van de PSA-groep en richt zich op de wat luxere uitvoeringen van gezinsauto?s. Ook sportieve versies zijn DS niet vreemd, waarmee het merk een groeiende groep klanten bedient.

Lees meer over DS onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

280.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Wij vergelijken:

280.000+ auto’s

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 231 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

DS-modellen zijn afgeleid van Citroën

De historie van DS als eigen merk is terug te voeren tot 2009. Toen werd het geïntroduceerd als een submerk van Citroën. In 2015 werd besloten de doelgroep die graag net even wat exclusiever rijdt, via een apart merk te gaan bedienen. DS kenmerkt zich door modellen die goed zijn uitgerust, sportief ogen en vaak geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Wel zijn DS-modellen hierdoor in de regel wat prijziger dan modellen van Citroën.

Een DS als elektrische auto


DS heeft zich als doel gesteld om in de toekomst alleen maar hybride en volledig elektrische modellen te bouwen en dus kun je een DS ook als elektrische auto vinden. DS gebruikt er de term E-TENSE voor en de DS 3 Crossback is al te vinden als volledig elektrisch model. Wie liever hybride rijdt, kan de term terugvinden op de DS 4, DS 7 Crossback en DS 9. Dit zijn stuk voor stuk hybride modellen. DS is van plan om nog veel meer elektrische varianten op de markt te brengen.

DS-modellen voor iedereen


Zoals gezegd richt DS zich als merk vooral op praktische, maar wel sportief en luxe uitgevoerde, modellen. Deze zijn eigenlijk altijd prima geschikt voor gezinnen, al hangt de ruimte binnenin natuurlijk af van de grootte van de auto. Een overzicht van de verschillende DS-modellen:

  • De DS 3 en DS 3 Crossback - De kleinste DS op de markt. Verkrijgbaar als hatchback en dus in de Crossback-variant. Deze staat wat hoger op zijn wielen en wordt daardoor gezien als een kleine SUV. Deze occasions zijn beschikbaar met benzinemotoren.

  • De DS 4 en DS 4 Crossback - Een tandje hoger vinden we de DS4. Deze modellen zijn wat groter dan de DS 3 en daardoor wat meer te vinden in het zakelijke segment. Ook hier geldt dat de Crossback een SUV-variant op deze nette hatchback is.

  • De DS 5 - De DS 5 is een zogenaamde executive hatchback, wat wil zeggen dat het een auto is voor de zakelijke markt. Een zeer strak vormgegeven hatchback, die zowel met benzinemotor als hybride aandrijving te vinden is.

  • De DS 7 Crossback - Dit is een ferme SUV en de op een na grootste DS die je kunt treffen. Deze auto heeft veel ruimte en is dus ideaal als gezinsauto. Ook deze auto kun je vinden met verbrandingsmotor en hybride aandrijving.

  • De DS 9 - Het vlaggenschip van DS is de DS 9. Deze luxe sedan komt als hybride model en kan de concurrentie met de Duitse zakensedans heel goed aan. De fraaie vormgeving en luxe inrichting onderscheiden hem van menig concurrent.


DS, elektrisch of hybride, is een prima aankoop


Wie zoekt naar een auto met ruimte genoeg, een luxe uitstraling en een ruim aanbod aan hybride motoren, is bij DS aan het juiste adres. Deze vooruitstrevende modellen zijn niet voor niets behoorlijk populair aan het worden en dus kun je ze goed vinden als occasion. Een DS als elektrisch model is nog even zoeken, maar in de loop der jaren worden ze steeds beter te vinden.

Uitvoeringen