Corvette Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
37 resultaten

Tweedehands Corvette

De Corvette is bijzonder populair en is dit eigenlijk al decennia lang. De allereerste Corvette werd namelijk al gemaakt in het jaar 1953. Chevrolet, het merk dat in die tijd nog behoorde tot General Motors uit de Verenigde Staten, was verantwoordelijk voor het op de markt brengen van de eerste generatie van de Corvette. Door de jaren heen heeft Corvette het vaker zwaar te verduren gehad. Zo moest het merk in de crisisjaren in zowel de jaren zeventig als de jaren tachtig hard vechten om het hoofd boven water te houden. Het is echter nooit in de gedachten van de Amerikaanse fabrikant opgekomen om afscheid te nemen van de Corvette. Dit heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat de Corvette de allereerste Amerikaanse sportauto is.

Van model naar merk

De Corvette was eigenlijk gewoon een model van Chevrolet. Het model werd bijzonder goed ontvangen op de diverse automarkten, en hier was dan ook alle reden toe. De sportauto had een uiterlijk dat in geen enkel opzicht te vergelijken was met het uiterlijk van andere sportauto’s. Daarnaast waren de Corvette uitvoeringen zeer aantrekkelijk geprijsd in vergelijking tot de prijzen van andere sportauto’s. Het succes van de Corvette was, en is, daardoor ongekend. Dit bleef bij het moederconcern natuurlijk ook niet onopgemerkt, en daarom werd besloten om het model om te zetten in een eigen merk. Vanaf 2005 zijn er dus auto’s in Europa te koop van het merk Corvette en gaat het niet meer om een model van Chevrolet.

Generaties van het eerste model

Het spreekt voor zich dat er meerdere generaties zijn verschenen van het model Corvette van. De eerste generatie werd geproduceerd van 1953 tot en met het jaar 1962. Vervolgens werd er in 1963 een start gemaakt met de productie van de tweede generatie, welke doorliep tot en met het jaar 1967. Grotere veranderingen, voornamelijk ook in het interieur, vonden plaats met de productie van de derde generatie. Deze ging van start in 1968 en eindigde in 1982. De vierde generatie startte in 1984 en in 1997 werd er een start gemaakt met de productie van de vijfde generatie van het model Corvette. Uiteindelijk werd Corvette een merk en de productie die in 2005 werd gestart mag worden gezien als de zesde generatie.

Een tweedehands Corvette kopen

Als je via Gaspedaal.nl een tweedehands Corvette wilt kopen, dan heb je een ruime keuze aan bouwjaren. De gebruikte Corvette kan uit verschillende generaties worden gekocht, en dit betekent natuurlijk ook dat er belangrijke verschillen tussen de gebruikte modellen te vinden zijn. Het is dan ook goed om hier aandacht aan te besteden als je op zoek gaat naar een tweedehands Corvette.

Alle Corvette modellen

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.