Het verhaal van de
Citroën Jumpy begint in 1995, wanneer de Franse autofabrikant een nieuwe, middelgrote bestelbus ter wereld brengt. Het zal 25 jaar duren voordat de ë-Jumpy zijn debuut maakt. Op dat moment is het design van de Jumpy al rigoureus getransformeerd, in lijn met vergelijkbare bestelbussen uit het segment. De ë-Jumpy vormt de volledig elektrische variant en is gebaseerd op de derde generatie Jumpy. Het is tevens de bestelversie van de
ë-Spacetourer. Dankzij de slimme lay-out lever je ondanks het batterijpakket in de vloer niet in op het gebied van laadruimte, die rangeert van 4.600-6.100 liter.
Uitvoeringen en bouwjaren
De ë-Jumpy is verkrijgbaar in een variatie aan uitvoeringen en specificaties. Allereerst zijn er drie lengtematen: XS, M en XL, waarbij de lengte rangeert van 4,61 tot en met 5,31 meter. Er zijn twee accupakketten beschikbaar: 50 en 75 kWh. De kleinste is te combineren met iedere lengtemaat en kan in elk geval tot 230 kilometer afleggen. Het 75 kWh accupakket is verkrijgbaar vanaf lengtemaat M en kan tot 330 kilometers maken. Door de volledig elektrische aandrijflijn is de ë-Jumpy altijd een automaat. Er is tevens een personenversie van de ë-Jumpy verschenen onder de noemer Combi.
Citroën ë-Jumpy occasions
Het mag duidelijk zijn dat er voldoende keuze is als je een tweedehands Citroën ë-Jumpy wilt kopen. Het Franse automerk biedt diverse lengtematen en accupakketten. Er is zelfs een utilitaire personenversie in de vorm van de Combi voor wie niet voor een luxe ë-Spacetourer occasion wil gaan. Desondanks staan volledig elektrische bedrijfswagens nog in de kinderschoenen. De populariteit zal de komende jaren ongetwijfeld toenemen naarmate EV?s toegankelijker, goedkoper en capabeler worden. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat de 75 kWh uitvoering het vaakst voorkomt. Met deze versie kun je immers de meeste kilometers maken.
Alternatieve occasions
De Citroën ë-Jumpy is niet alleen veelzijdig van zichzelf, het gehele aanbod van de Jumpy-reeks is dat. Zo is de volledig elektrische bestelwagen verkrijgbaar als Combi, wat het een personenwagen maakt die plaats biedt aan maximaal negen inzittenden. Daarnaast is er de luxueuze ë-Spacetourer, evenals varianten van bovenstaande modellen met een traditionele brandstofmotor. Het gamma aan bedrijfswagens is overigens nog groter. Wat te denken van modellen als de
Berlingo en de
Jumper? Kortom, bij
Citroën aan mogelijkheden geen gebrek.
Prijzen Citroën ë-Jumpy occasions
Als een zeer recent model van Citroën ? met nota bene een volledig elektrische aandrijflijn ? is een ë-Jumpy occasion geen koopje. De prijs is echter te verzachten met subsidies, om over de bedrijfsinvestering niet te beginnen. Onderaan de streep hoeft een Citroën ë-Jumpy occasion dus geen vermogen te kosten: de prijs kun je uitsmeren. Hoe dan ook zijn prijzen van Citroën ë-Jumpy occasions afhankelijk van het formaat, het accupakket, het bouwjaar en de staat van de auto. Prijzen zijn vergelijkbaar met zijn technisch identieke broers van Peugeot en Opel, te weten de e-Expert en Vivaro-e.