NL aanbod

EU aanbod

Alpina B 3 Occasions

25 occasions gevonden

De Alpina B3 is een high-performance auto van het Duitse Alpina. Het bedrijf richt zich sinds de oprichting op het oplekkeren van BMW?s en dit heeft het dan ook gedaan met de B3. Alpina waagt zich voor het eerst aan een 3 Serie in de jaren tachtig en dat blijkt zo?n succes dat de auto vandaag de dag nog altijd wordt gemaakt, zij het op basis van de huidige 3 Serie. Ontdek op Gaspedaal.nl meer over Alpina B3 occasions.

Lees meer over Alpina B3 onderaan de pagina

Wij vergelijken:

40+ autosites

Wij vergelijken:

10.000+ autobedrijven

Kijk ook eens naar 19 importauto's:

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij sturen je een notificatie!

Geschiedenis Alpina B3

Het automerk Alpina heeft maar één missie en dat is het opwaarderen van BMW?s. De populaire 3 Serie vormt al sinds 1987 een belangrijk onderdeel in de bezigheden van Alpina. Dat jaar gaat bij de fabrikant uit Buchloe voor het eerst een E30 3 Serie onder het mes en heet het resultaat B3 ? een directe verwijzing naar het origineel. Alpina verbetert de technische prestaties van de 3 Serie en past de looks en het interieur aan om zo de ultieme E30 te creëren. Sindsdien is iedere generatie 3 Serie volgens dit principe onder handen genomen.

Generaties Alpina B3


De Alpina B3 is sinds zijn debuut in 1987 verschillende malen vernieuwd, uiteraard parallel aan de ontwikkeling van de BMW 3 Serie. In die tijd is hij in verschillende varianten verschenen. Hieronder zie je een klein overzicht van het model door de jaren heen:

  • Alpina B3 (E30): 1987-1992, sedan, stationwagon, coupé en cabriolet.

  • Alpina B3 (E36: 1993-1999, sedan, stationwagon, coupé en cabriolet.

  • Alpina B3 (E46): 1999-2006, sedan, stationwagon, coupé en cabriolet.

  • Alpina B3 (E90): 2007-2013, sedan, stationwagon, coupé en cabriolet.

  • Alpina B3 (F30): 2013-2018, sedan en stationwagon.

  • Alpina B3 (G20): 2019-heden, sedan en stationwagon.


Techniek


Er zijn door de jaren heel wat Alpina B3 varianten op de markt gekomen. Een constante factor is de zescilinder benzinemotor. Iedere generatie heeft een zespitter in de neus liggen. Onderling zijn natuurlijk de nodige verschillen te bekennen vanwege de technische evolutie. Het begint in 1987 met een 204 pk sterke 2.7. Sindsdien is het vermogen flink opgekrikt. Zo beschikt de B3 van de G20-generatie over een 3.0 liter turbobenzinemotor die goed is voor 462 pk. Daarmee duurt een acceleratie van 0 naar 100 km/u 3,8 seconden.

Alpina B3 occasions


Alpina B3 occasions zijn er in allerlei smaken. In de eerste plaats heb je, afhankelijk van het bouwjaar, de keuze uit een reeks carrosserievarianten: sedan, stationwagon, coupé en cabriolet. Wat betreft de motoren is er alleen een zescilinder in de B3 te vinden, maar deze is door de jaren in verschillende soorten en maten geleverd. In de basis is de Alpina B3 een achterwielaangedreven auto, maar vierwielaandrijving is ook beschikbaar. Ongeveer een kwart van de occasions is hiermee uitgerust. Een handgeschakelde versnellingsbak komt nauwelijks voor. Liever een maatje groter? Overweeg dan de Alpina B5.

Prijzen Alpina B3 occasions


Alpina is een niche automerk dat niet voor iedereen is weggelegd. Door de uitvoerige behandeling die Alpina de 3 Serie geeft om de B3 te maken, ligt de prijs hoger dan bij een normale Dreier. Tweedehands exemplaren van de Alpina B3, daarentegen, zijn dankzij lagere prijzen toegankelijker. Dat gezegd hebbende, is het niet ongebruikelijk om voor een relatief nieuwe Alpina B3 occasion een echte premium prijs te moeten betalen. Afhankelijk van het bouwjaar, de staat, de exacte uitvoering en eventuele extra aankleding kunnen prijzen flink variëren. Prijzen zijn redelijk vergelijkbaar met die van performance personenauto's van Audi en Mercedes-Benz.