Aixam Occasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
348 resultaten

Tweedehands Aixam

Sinds de introductie van de eerste driewielige brommobiel (1975) zijn de kleine 45-km auto’s niet meer weg te denken. Het Franse merk Aixam is marktleider in het segment kleine auto’s waar je met een zogenoemd AM Rijbewijs mee mag rijden. De microcars zijn door de jaren heen steeds luxer en populairder geworden. Tegenwoordig kun je een occasion Aixam in allerlei uitvoeringen en zelfs volledig elektrisch aangedreven kopen. Op Gaspedaal.nl kom je de occasion Aixam in tal van types en kleuren tegen. De eerste brommobielen – ook wel microcars genoemd – zagen er niet bepaald flitsend uit. Viel je niet op vanwege de beperkte snelheid, dan toch wel vanwege het ouderwetse uiterlijk. Tijden zijn veranderd en de huidige generatie brommobielen zien er een stuk aantrekkelijker uit. Aixam is de afgelopen 40 jaar uitgegroeid tot markleider in Europa. Tegenwoordig bouwt het bedrijf de Aixam City, City S, Crossline, GTO en Aixam Crossover. De Crossover is de grootste brommobiel op de markt. De Crossline is door de ANWB gekozen als Testkampioen. Alle Aixams zijn uitgerust met een dieselmotor van Kubota. Deze krachtige en zuinige motoren worden ook veel toegepast in minigraafmachines. Er worden steeds meer fonkelnieuwe brommobielen verkocht. Hierdoor is het makkelijker om aan een puike occasion Aixam te komen. Op Gaspedaal.nl kom je ze werkelijk in elke uitvoering, jong of al iets ouder, tegen.

Aixam

De opmars van brommobielen is niet meer te stoppen. Dat komt niet alleen door de ontwikkeling van moderne en luxe modellen. Het taboe rondom het rijden in zo’n kleine 45-km auto is doorbroken. Vroeger kreeg je direct een stempel opgedrukt van ‘oudjes of gehandicapten die een gevaar op de weg vormen’. Tot 2010 kon iedereen zonder rijbewijs de weg op met een brommobiel. De overheid heeft daar met de invoering van een AM rijbewijs een stokje voor gestoken. Ook zijn lang niet alle wegen toegankelijk voor 45-km auto’s. Vandaar dat je mensen in een occasion Aixam nogal eens op het fietspad of parallelweg voorbij ziet snorren. Het moderne comfort van een brommobiel zorgt ervoor dat je zowel met als zonder bepaalde beperking overal zelfstandig naartoe kunt rijden. Het biedt een grote mate van vrijheid en gebruiksgemak voor een breed publiek.

Handig, stil en zuinig

Net als bij ‘gewone’ auto’s’ is ook bij brommobielen het volledig elektrisch rijden sterk in opkomst. Aixam produceert elektrische brommobielen die een bereik hebben van 80 - 130 km. Ze kunnen in 3,5 uur opgeladen worden via het standaard 220 V stopcontact. Vrijwel alle modellen bieden plaats aan twee inzittenden en achterin is plaats voor de nodige bagage. Dat kan bijvoorbeeld een rolstoel of andere hulpmiddel zijn, maar ook de dagelijkse boodschappen, koffers of reistassen. Een occasion Aixam is een handige, stille en zuinige manier om zelfstandig overal te kunnen komen. Je zit onder alle omstandigheden, droog, warm en comfortabel achter het stuur van een brommobiel. Bij de luxere modellen kun je zelfs de navigatie en airco onderweg gebruiken. Ja mensen, ook kleine auto’s worden volwassen!

Ben je opzoek naar een andere brommobiel

Brommobiel kopen

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.