Occasion Zeeland kopen?

Er valt over Zeeland van alles te zeggen. Zeeuwen zijn stug, Zeeuwen zijn zuinig en er valt buiten de zomermaanden niet zoveel te beleven. Maar is dat ook zo? GasPedaal.nl ging op onderzoek uit. Daaruit blijkt dat Zeeland in ieder geval een walhalla is voor iedereen die op zoek is naar een goede tweedehands auto.

Zoek occasions in Zeeland

Bekijk alles

Let op! Dit is de testomgeving van Gaspedaal.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.

 

Zuinigheid heeft zo zijn voordelen

In zijn algemeenheid kunnen we vaststellen dat occasions uit Zeeland er goed verzorgd uitzien. Dat geldt zowel voor de carrosserie als het interieur. Zeeuwen zijn dus echt zuinig op hun auto. Verder valt het op dat tweedehands auto’s uit Zeeland weinig of geen schade hebben gereden. Dat heeft waarschijnlijk alles te maken met het relatief rustige en overzichtelijke verkeer in deze dunbevolkte provincie. Ook in de grotere steden, zoals Middelburg, Vlissingen en Goes rijden veel minder auto’s dan in de grote steden elders in het land. Een ander aspect dat met de Zeeuwse mentaliteit te maken heeft is de grote voorliefde voor milieuvriendelijke (schone) en zuinige auto’s. Procentueel loopt Zeeland namelijk voorop met het aantal elektrische tweedehands auto’s. In de kustprovincie staan windmolens genoeg om stekkerauto’s te voorzien van groene stroom.

Flaneren langs de autoboulevard

Wat nog niet bij iedereen bekend is dat je in Zeeland heerlijk kunt flaneren langs een aantal moderne autoboulevards. In Middelburg, Vlissingen, Goes, Terneuzen en Zierikzee. De kans is groot dat je in één van de vele showrooms van dealerbedrijven en universele garages jouw droomauto vindt. Buiten het toeristisch hoogseizoen en met uitzondering van ingrijpende wegwerkzaamheden is Zeeland filevrij. De moderne snelwegen en goede parkeervoorzieningen maken het extra aantrekkelijk om in Zeeland op autojacht te gaan. Zeker als je je prooi al via GasPedaal.nl op de korrel hebt genomen. Naar welk automerk of model je voorkeur ook uitgaat, BMW, Audi, Volkswagen of een Mercedes, een Zeeuwse verkoper zal je altijd goed en eerlijk adviseren. Met gladde verkooppraatjes moet je bij een nuchtere Zeeuw niet aankomen.

Auto kopen in Zeeland is een dagje uit

Dat je zo dicht bij elkaar zo’n grote concentratie aantrekkelijke tweedehands auto’s vindt, zorgt ervoor dat veel Nederlanders, maar ook Duitsers en Belgen in Zeeland op zoek gaan naar een goede en goedkope occasion. Want ook dat is een groot pluspunt. Niet alleen de huizen op het Zeeuwse platteland zijn goedkoper dan elders in Nederland, maar ook de auto’s. Voor een vergelijkbaar merk en type auto, met dezelfde kilometers op de teller ben je in Zeeland vaak minder geld kwijt dan in de Randstad. Kortom, er zijn tal van redenen om Zeeland te bezoeken. Is het niet voor het prachtige strand, de woeste zee of de prachtige historische steden, dan toch zeker voor het kopen van een tweedehands auto. Een proefrit maken door de weidse polders en over langgerekte dijken is al een belevenis op zich. Je kunt van het bezoeken van diverse showrooms een leuk en gezellig dagje uit maken.

Zoek occasions in Zeeland

Op zoek naar een occasion in een nabijgelegen plaats?

Goes
Den Haag
Dordrecht
Rotterdam
Oud-Beijerland
Vlissingen
Zoetermeer